Hip je huwelijk in = Chantal, en dat ben ik. Getrouwd met Gertjan en moeder van dochters Isolde en Phileine en zoon Art. Na een studie Gezondheidswetenschappen en een carrière in het bedrijfsleven heb ik gekozen voor wat ik echt leuk vind: Ontwerpen en het maken van mooie dingen. Meteen werden mijn producten enthousiast ontvangen bij bruiden en weddingplanners. Niet vreemd, want er is een verandering gaande in de trouwwereld: Bruiloften worden steeds persoonlijker en unieker. Er is behoefte aan een ander soort product: mooi, anders en gemaakt met passie.

foto: Susan Swiggers Fotografie
foto: Susan Swiggers Fotografie

 

Na 10 jaar een webshop in (voornamelijk) ringkussens gehad te hebben, heb ik in 2015 een lange pauze genomen om na te denken hoe verder te gaan. Ook ik had behoefte aan verandering: kleiner, persoonlijker en unieker. Vanuit deze gedachte is het nieuwe Hip je Huwelijk in ontstaan. Een totaal nieuw soort shop, met nieuwe en vintage producten. Met liefde en aandacht gemaakt, maar die wél trouw blijven aan de tradities van een bruiloft. De rode draad in mijn shop is dan ook het welbekende rijmpje:

Something Old
Something New
Something Borrowed
Something Blue

And a sixpence in her shoe

Elk product heeft één of meerdere van deze eigenschappen in zich, waardoor het niet alleen leuke items worden voor jouw bruiloft, maar ook het perfecte cadeautje voor je vriendin of zus die gaat trouwen.

Deze webshop is het resultaat van alles waar ik van houd. Het speuren naar mooie spullen en materialen, het maken van unieke producten, styling en fotografie, maar ook ambachten zoals edelsmeden en zeefdrukken. Ik heb kasten vol prachtige materialen zoals oude en nieuwe bruidsstoffen, (delen van) vintage trouwjurken en sluiers en heel veel oud kant, maar ik blijf zoeken naar meer om een perfect match te kunnen maken. Overal zoek ik naar mooie vintage zakdoekjes, om deze voorzichtig te wassen en ze in in ere te herstellen voor jouw ‘tears of joy’ óf delen ervan te gebruiken voor een geheel nieuw zakdoekje: met bijzondere teksten of gecombineerd met nieuwe en oude materialen. Zo ontstaan een uniek product met ‘something old’, en een heel persoonlijk cadeau voor een geliefde die gaat trouwen.

Tijdens mijn speurtochten naar bijzondere materialen en zakdoekjes kwam ik ook prachtige zilveren manchetknopen tegen. Dankzij mijn hobby edelsmeden kan ik deze weer in oude glorie herstellen. Indien nodig repareer ik ze, ik polijst en poets ze zodat ze klaar zijn voor een nieuw leven. Zonder iets van hun geschiedenis kwijt te raken. Prachtig vind ik dat! Ook sixpences poets ik, en vermaak ik tot kleine persoonlijke items.

Mensen die mij al langer volgen missen in deze shop misschien het Hip je Huwelijk in Blog. Met mijn trouwblog ben ik gestopt. Er zijn genoeg leuke trouwblogs, die wel dagelijks kunnen en willen schrijven zodat ik mij volledig kan richten op het maken van mooie dingen. Wel blog ik nog op een persoonlijk blog, 3 birds design, over mijzelf, mijn familie en hobby’s, maar ook over nieuwe producten in deze shop én de vele andere plannen ik nog heb.

Ik wens je veel snuffel en shop plezier, maar ook veel plezier bij het plannen van jullie dag en natuurlijk ook alvast een prachtige bruiloft. Heb je een vraag of opmerking voor mij? Stel hem gerust via mail of op Twitter of Facebook.

Lieve groetjes, Chantal