Sterling zilveren hartjes van 100 jaar oud

Op zoek naar iets écht uniek voor jouw “something old”? Of om cadeau te doen aan je vriendin of zus die gaat trouwen? Lees eens verder, voor mijn verhaal en een stukje geschiedenis. Wat mij betreft zijn deze devotie -of ex voto- hartjes namelijk echt een hele bijzondere something old voor een bruiloft!

something old voor bruiloft uniek en bijzonder

Deze speciale zilveren hartjes zijn circa 100 jaar oud en afkomstig uit Italiaanse kerken. In die kerken zijn ze begin vorige eeuw achtergelaten door mensen met een wens, een boodschap of als dank. Sommige hartjes hebben daarom ook een tekst gegraveerd of gestempeld: GR, wat staat voor Gracia Recevuta (=met dank ontvangen).

Hoe ik er dan aan kom? Vrees niet, ik ben er niet hard de kerk mee uitgerend. Ik heb ze overgenomen van iemand die ze van de kerk heeft gekocht. Ook een kerk verkoopt namelijk wel eens iets om aan zijn -broodnodige- inkomsten te komen. Wat een geluk voor mij, en jou! Want deze ex voto- hartjes zijn het symbool voor liefde en devotie en daarmee een prachtige én betekenisvolle “something old” voor jullie bruiloft.

bijzonder cadeau voor de bruid

Een écht bijzondere something old voor een bruiloft

Voor je eigen bruiloft of die van een vriendin… Het zijn namelijk ook een mooi cadeau voor een vriendin of zus die gaat trouwen. Bij elk hartje zit namelijk ook een briefje met uitleg wat de ex voto hartjes nu eigenlijk zijn, en waarom ze zo speciaal zijn. De hartjes zijn van flinterdun zilver gemaakt, en omdat ze zo dun en licht zijn bevestig je ze dus makkelijk en onzichtbaar in je jurk of op je zakdoek. Elk hartje wordt met liefde opgeknapt, verpakt en klaargemaakt voor een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis.

Omdat de hartjes zo bijzonder zijn, krijgen ze ook een eigen uniek handgemaakt zakje. Van zowel het hartje als het zakje zijn dan ook geen twee exemplaren.

publicatie bruidmedia hipjehuwelijkin.nl accessoires bruid zilver
Ook Bruid & Bruidegom heeft de hartjes al gespot!

Ik heb een beperkt aantal devotiehartjes kunnen kopen. Waarschijnlijk zullen de meeste -nadat de kerk ze weer heeft verkocht-omgesmolten zijn, of in verzamelingen over de hele wereld terecht zijn gekomen. Ik ben er dus heel trots op én zuinig mee. Om deze zilveren hartjes ook bijzonder en exclusief te houden zal ik er telkens maar 1 of 2 te koop aanbieden in de webshop. Elk hartje en zakje zijn one-of-a-kind, dus eenmaal verkocht komt het nooit meer op voorraad.

ex voto devotiehartje, een bijzondere something old voor een bruiloft