Vorig jaar kreeg ik een bestelling voor twee sixpences van Annette, met de vraag “Kun je de tekst aanpassen, Chantal? Het is namelijk een cadeau voor twee bruidegoms”. Ja natuurlijk kan dat, ik denk altijd graag mee en al helemaal als het een zo’n leuk idee is. Want waarom zou dit geluksmuntje alleen maar voor de bruid zijn? Daarom heb ik “and a sixpence in his shoe” nu ook toegevoegd aan de shop. Voor twee bruidegoms, maar ook leuk voor bijvoorbeeld een huwelijksaanzoek. Je leest er hier alles over!

cadeautje voor twee bruidegommen, homo-huwelijk. Homosexueel stel, cadeautje bruiloft.


And a sixpence…

Zoals jullie misschien wel weten is een sixpence een perfect cadeautje voor de bruid. De laatste zin van het bekende rijmpje wordt namelijk vaak weggelaten in Nederland, dus de kans dat ze het al heeft is klein. Als speld, schoenclip of gewoon als muntje… ik verkoop sixpences ze in allerlei vormen!

Something Old
Something New
Something Borrowed
Something Blue
And a Sixpence in her Shoe

Hoe zit het dan met die traditie?

De vader van de bruid plaatst de sixpence in de schoen van de bruid voor een voorspoedig, gelukkig en rijk huwelijk. Maar een beetje ouderwets is het natuurlijk wel. Want waarom zou alleen de bruid een muntje in haar schoen kunnen dragen? Elk bruidspaar verdient toch de beste wensen en een gelukkig huwelijk?

Daarom presenteer ik met trots: Sixpence in his shoe

cadeau voor twee bruidegoms, and a sixpence in his shoe. Uniek cadeautje voor twee mannen die trouwen.


Cadeau voor twee bruidegoms, of voor die ene speciale man

Je kunt twee sixpences kopen voor twee bruidegoms – ja, echt het meervoud van bruidegom is bruidegoms en niet bruidegommen- maar je kunt er natuurlijk ook eentje kopen. Als je je partner een huwelijksaanzoek wilt doen bijvoorbeeld. Zie je het al voor je? Op één knie met dit kleine doosje, en vervolgens éérst dat moment dat hij de tekst lees en het even door moet laten dringen, en dan: JA!

Ik zie het al helemaal voor me 🙂

Speciaal jaartal

Wil je het helemaal speciaal maken? Kies dan voor een speciaal jaartal, bijvoorbeeld het geboortejaar van zijn moeder, vader, grootouder of iemand anders die speciaal voor hem is. Ik heb heel veel muntjes tot 1968 (in 1970 werd het decimale stelsel ingevoerd en verdween de sixpence), van cupronikkel of half zilver (1920-1947). Garanderen dat ik jouw jaartal heb kan ik niet, maar ik zal zeker op zoek gaan. Neem gerust contact op als je speciale wensen hebt. Leuk!

Sixpence in his shoe is vanaf nu te koop in de webshop.

sixpence kadootje voor de bruidegom, geluksbrenger voor de man. Brievenbuscadeautje voor het huwelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *