Vaak worden mijn producten gekocht als cadeau voor het vrijgezellenfeest. Gewoon een leuk, klein en betaalbaar cadeautje als extraatje. Het feest is tenslotte al het grote cadeau. Ik laat je zien welke producten het meest verkocht worden als cadeau voor een vrijgezellenfeest én geef je nog een aantal extra tips voor een leuk cadeautje, om alleen óf samen te geven aan de bruid.

cadeau voor het vrijgezellenfeest, ideetjes  voor online cadeautjes


Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue and a Sixpence in her Shoe

Dit is natuurlijk een klassiekertje: de vijf lucky items die elke bruid bij zich hoort te dragen voor een gelukkig huwelijk. Moet dat? Welnee, in Nederland deed vroeger niemand dit en het viel wel mee met de echtscheidingen. Het leuke is dat veel bruiden nog steeds geen weet hebben over deze traditie, en dat maakt het een perfect cadeautje voor de bruid.

Je kunt een speld geven met alle vijf de geluksbrengers, maar je kunt ook een mooie doos kopen en allemaal één lucky item geven. De één geeft iets ouds, de anderen iets nieuws, iets geleend, iets blauws en een sixpence. Zoek er een mooie bewaardoos bij waar de bruid na de bruiloft alle kleine spulletjes in kan bewaren en je hebt een perfect cadeau om te geven tijdens het vrijgezellenfeest.

something old, something new... cadeau voor het vrijgezellenfeest: speld met iets oud, nieuw, geleend en blauw


Een vriendinnenboek

Ja, je leest het goed, een vriendinnenboek. Nu denk je waarschijnlijk aan het boekje dat je dochter, nichtje of buurmeisje met zich mee sjouwt, met invulvragen als ‘dit wil ik laten worden’ en ‘dit vind ik het lekkerste eten’. Maar er zijn óók leuke volwassen varianten.

Persoonlijk vind ik het geweldige vriendenboek voor volwassenen (ja, dit is een link naar bol maar ik krijg er niets voor, dus bestel hem gerust in de boekhandel en steun je lokale ondernemer!) heel leuk, met vragen als “dit ben jij in 3 woorden” en “zo zie ik ons over 10 jaar”.

Geef hem ook door aan moeders, tantes en anderen die niet bij het vrijgezellenfeest zijn. Tip: begin op tijd. Je weet zelf misschien ook (nog) wel hoe lang zo’n boekje bij mensen thuis kan blijven liggen!


Een sixpence for her shoe

Nog één van de producten uit de Hip je Huwelijk in webshop, en een perfecte voor de bruid die (bijna!) overal al aan gedacht heeft. De laatste zin van het rijmpje wordt namelijk vaak weg gelaten. De kans dat ze al een lucky sixpence heeft is dus klein. “A sixpence in her shoe” is een oude engelse traditie. De vader van de bruid plaatst de sixpence in de schoen van de bruid, voor een gelukkig en rijk huwelijksleven. Ik verkoop sixpences zoals ze bedoelt zijn, als los muntje voor in de schoen. Deze heb ik als Queen Elizabeth II of een half-zilveren King Georges IV sixpences. Maar veel bruiden dragen open schoenen, en dan is zo’n muntje natuurlijk niet zo handig! Daarom verwerk ik ze ook in een speldje, kousenband of een schoenclip. Zo vind je voor elke bruid én stijl het perfecte cadeautje.

leuk cadeau voor het vrijgezellenfeest: sixpence on her shoe


Een schoonheidsbehandeling vlak voor de bruiloft

Dit is een super cadeau om samen te geven. Zeker wanneer de bruid dit niet snel zelf zal doen. Een beetje behandeling is tenslotte toch al gauw over de 100 euro. Maar hoe heerlijk is het om je vlak voor de bruiloft nog lekker te laten pamperen? Zoek een fijne schoonheidsspecialiste of spa in de buurt van de bruid en boek een lekkere behandeling een dag of vijf voor de bruiloft. Plan het vooral niet te dag voor de bruiloft. Ik deed dat wel en bij het epileren van mijn wenkbrauwen ging het enorm mis. De make-up artiest heeft er een flinke dobber aan gehad om de rode vlekken weg te werken. Bovendien heeft de bruid de dag voor de bruiloft al genoeg te doen!

cadeau voor het vrijgezellenfeest: ideetjes voor betaalbare kadootjes voor de bruid


Een kousenband met Something Blue

Tja, het blijft toch een klassiekertje: de kousenband. Tegenwoordig is die helemaal niet meer functioneel natuurlijk. Er zijn superpraktische panty’s en hold-up kousen. Maar een kousenband hoort er toch gewoon bij, en is bovendien ook nog een leuke Something New.

De kousenbanden in mijn webshop zijn allemaal door mijzelf gemaakt, met aandacht voor materiaal, kleur en detail. Zo heeft elke kousenband ook Something Blue, in de vorm van mooi blauw kant, een blauw strikje of een ander klein accent. Daarnaast gebruik ik Swarovski kristallen, strass of pareltjes om hem nét dat beetje extra te geven.

Wist je trouwens dat het gooien van de kousenband een traditie is? De kersverse echtgenoot zou hem met zijn tanden van de been van de bruid halen, en hem over zijn schouder naar de vrijgezellen mannen gooien. Wie hem vangt is de volgende bruidegom. Een nogal achterhaalt en gênant gebeuren als je het mij vraagt 😉

cadeau voor het vrijgezellenfeest: kousenband met something blue en something old

Wat kun je beter niet geven als cadeau voor het vrijgezellenfeest?

Sexy ondergoed.

Of beter gezegd: vulgair ondergoed. Ik snap het, dat lijkt heel “haha leuk voor de huwelijksreis” maar dat ordinaire touwtje voor in de bips wordt ergens weggestopt en komt nooit meer tevoorschijn. Zonde van je geld.

Een sieraad voor de bruiloft

Een mooi sieraad voor de bruiloft is een prachtig cadeau, maar tegen de tijd dat het vrijgezellenfeest is -ergens in de weken voor de bruiloft- heeft de bruid haar outfit al tot in de puntjes geregeld. Geef je haar een sieraad, dan zal ze zich verplicht voelen het te dragen. Dat wil je niet. Een leuk sieraad om haar te herinneringen aan jullie vriendschap kan natuurlijk wel, maar geef dan wel duidelijk aan dat het niet is voor de bruiloft.

Welk cadeautje geef jij?

Nogmaals: een cadeau voor het vrijgezellenfeest is zeker geen verplichting. Het gaat om het samenzijn en de gezelligheid (en het feest is vaak al duur genoeg!). Maar mocht je toch een leuk en betaalbaar cadeautje zoeken, dan hoop ik dat ik je een paar ideetjes heb kunnen geven.

Als je een cadeautje voor de bruid (of voor jezelf) koopt in de Hip je Huwelijk in webshop wordt het trouwens altijd leuk verpakt, klaar om te geven! Kun je niet bij het vrijgezellenfeest? Ik verstuur jouw bestelling feestelijk verpakt direct naar de bruid, mét jouw persoonlijke boodschap.

something old voor de bruid online kopen