Eindelijk kan ik deze prachtige vintage foto broches laten zien! Mooi én persoonlijk voor aan het trouwboeket. Met een trouwfoto van je grootouders erin, bijvoorbeeld, of een foto van een dierbare die er niet bij kan zijn. De spelden zijn authentiek vintage, soms zelfs antiek, en zijn dus een echte “something old” voor de bruid. Ik laat je alle spelden graag zien én leg ook even uit waarom het hier de afgelopen tijd iets rustiger was.

Vintage fotospelden voor de bruid, something old voor aan het boeket


Het afgelopen jaar was best pittig

Het duurde even voordat ik weer nieuwe producten kon presenteren. Na het overlijden van mijn vader kwam de zorg voor mijn moeder (voor een tijdje) grotendeels bij mij te liggen. Tel daarbij de drukte van het eerste trouwjaar na corona op…. het was vorig jaar echt alle zeilen bijzetten. Ook dit jaar zal ik af en toe een dag niet aanwezig zijn, als mijn moeder naar het ziekenhuis moet. Maar als ik afwezig ben, dan zal ik dit altijd even aangeven op de verzending en verzendkosten pagina. En natuurlijk mag je me altijd een appje sturen met vragen over levertijd. In de meeste gevallen verzend ik namelijk wel gewoon dezelfde dag hoor.

Oke, terug naar de vintage foto broches, want daarom ben je dit bericht gaan lezen, toch?

antieke portret broche met bloemen, zilverkleurig met messing
Kijk eens hoe prachtig deze fotobroche wordt na een goede schoonmaakbeurt <3

Vintage foto broches voor de bruid

Ik ben al een paar jaar aan het sparen, en heb nu -eindelijk- een kleine collectie verzameld! En kijk eens wat een fantastisch effect zo’n broche geeft aan je bruidsboeket. Zo draag je je grootouders, vader, moeder of andere dierbare dichtbij je tijdens de ceremonie. Wil je het nog meer privé? Sommige spelden zijn ook klein genoeg om te dragen aan een kousenband, of speld hem aan de binnenkant van je trouwjurk. Zo houd je het echt alleen voor jezelf.

Ik hoop er de komende jaren natuurlijk nog meer te vinden, maar voor nu heb ik acht fotospelden: Klein, groot, van 925 zilver, metaal of messing, allemaal verschillend! Over het algemeen geld: hoe ouder, hoe gedetailleerder! Zeker begin vorige eeuw, in de periode van de Art Nouveau en Art Deco, werd er veel aandacht besteed aan details. Je ziet gewoon dat het met liefde en aandacht gemaakt is.

portret broche van messing, antiek, something old voor de bruid


Authentiek vintage en antiek

De term ‘vintage’ wordt te pas en te onpas gebruikt. In feite betekent vintage dat het uit de vorige eeuw komt. Retro betekent dat het nieuw is maar in oude stijl gemaakt is. Antiek betekent dat het minstens 100 jaar oud is. Mijn vintage producten zijn authentiek vintage, en dus een echte “something old” voor de bruid. Het is een enorme uitdaging om vintage accessoires voor de bruid te vinden, en daarom komt er ook maar af en toe een parelketting, zakdoekje of medaillon in de webshop. En daar komen nu deze vintage foto broches bij. Zoals bij alle vintage accessoires geld wel: er is maar één exemplaar van dus verkocht is helaas écht verkocht.

zilveren vintage portret broche fotospeld


Vintage foto broches in de webshop

Ik heb acht fotospelden, maar ik wil elke speld de aandacht geven die ze verdient. Elk exemplaar wordt zorgvuldig schoongemaakt en nagekeken, er worden mooie foto’s gemaakt en ik ga natuurlijk ook op zoek naar zijn geschiedenis. Zoiets heeft tijd nodig, en daarom kan (en wil) ik ze niet allemaal meteen in de webshop zetten. Ik begin met drie exemplaren en zal af en toe een nieuwe plaatsen. Ben je na het zien van de foto’s al helemaal verliefd geworden op één van deze vintage broches? Dan kun je natuurlijk altijd een appje of mailtje sturen!

Natuurlijk hoop ik er de komende jaren nog meer te vinden, maar voor nu: Met trots en liefde presenteer ik de eerste vintage fotobroches voor de bruid! Je vind ze hier in de webshop. En uiteraard worden ze -net als mijn andere producten- altijd leuk verpakt <3

something old voor de bruid
art nouveau foto broche uit Frankrijk
vintage portret spelden voor aan het trouwboeket