Als je mij al langer volgt, of al even heb rondgesnuffeld in de webshop, dan weet je dat ik dol ben op tradities. Maar ook dat ik daar graag een eigen draai aangeef. Dus die bijzondere Something Old, die hang je aan je boeket of verwerk je in je bruidskapsel. En je lucky sixpence klem je aan je schoen of hang aan je kousenband. Maar uiteraard respecteer ik ook de tradities. Daarom verkoop ik ook losse sixpences om echt ín je schoen te dragen. En een speciale plaatsje binnen de traditie zijn de zilveren sixpences. Deze heb ik al een hele tijd in mijn assortiment, maar heb ik nu in een nieuw, fris jasje gestoken. Dus met trots presenteer ik hier: de nieuwe And a Silver Sixpence in her Shoe!

and a silver sixpence in her shoe

And a Silver Sixpence in her Shoe

Ik heb de zilveren sixpences al geruime tijd in mijn assortiment. Er zijn tenslotte altijd bruiden die het geluksmuntje in de schoen dragen, en -zoals de traditie het voorschrijft- een échte silver sixpence willen.

Het rijmpje gaat tenslotte als volgt:

Something Old
Something New
Something Borrowed
Something Blue
And a Silver Sixpence in her Shoe

Heel vroeger, eeuwen geleden, toen het rijmpje bedacht werd (al weet niemand wanneer dat precies was), waren munten nog gemaakt van zilver. Begin 20e eeuw veranderde dit in half-zilver en vanaf 1947 werden de sixpences gemaakt van cupronickel. Ook het rijmpje veranderde mee, van “silver sixpence” naar “sixpence”. En in Nederland wordt de regel vaak helemaal weggelaten.

sixpence in your shoe, cadeau voor bruid,
Foto: Fotozee

En dat is nu juist zo jammer

Want waarom zou je de regel weglaten, gewoon omdat het typisch Engels is? Dat is de rest van het rijmpje tenslotte toch ook? En toch gaan we op zoek naar iets oud, iets nieuws, iets geleend en iets blauw. Gewoon, omdat het traditie is, en omdat je je vriendin, dochter, zus of collega een beetje persoonlijk geluk wil meegeven.

half zilveren sixpences te koop in de webshop van Hip je Huwelijk in

Onbekend voor haar, maar perfect voor jou

Het feit dat zelfs de bruid het rijmpje vaak niet volledig kent, is voor jou wél een voordeel: een sixpence is daardoor het perfecte cadeautje! Bij elk sixpence-cadeautje dat in in de webshop heb, voeg ik het rijmpje toe, zodat ze precies weet hoe het (echt) zit.

something old, something new, something borrowed, something blue and a silver sixpence in her shoe

Afijn, dat nieuwe jasje dus

Ik heb de silver sixpences al geruime tijd in de shop, en ze zijn gaandeweg al een beetje veranderd. Van handgemaakt zakje naar gestempeld doosje naar dit nieuwe ontwerp: een doosje met lieve voorkant (én jaartal), en bijpassende binnenkant met rijmpje. Kijk ze dan, zijn ze niet geweldig?

De afgelopen jaren kwamen de zilveren sixpences maar heel mondjesmaat binnen, maar ik heb laatst een grotere partij kunnen kopen. Ik heb ze nu dus ruim op voorraad, en in heel veel jaartallen. Zit jouw jaartal er (op dit moment) niet tussen, neem even contact op. Dan kijk ik -uiteraard volledig vrijblijvend- of ik hem heb!

a silver sixpence in your shoe, geluksmunt voor de bruid

Een zilveren sixpence aan een speld, kousenband of persoonlijk cadeautje?

Voor de sixpence-cadeautjes gebruik ik altijd een niet-zilveren sixpence, maar een zilveren sixpence kan natuurlijk ook. Dus wil jij een silver sixpence aan een kousenband, lucky items speld of schoenclip? Laat het even weten, dan ga ik voor je aan de slag. Hiervoor reken ik €5 extra. Reken dan wel op een langere levertijd van circa 3 dagen.

sixpence on your shoe - offwhite, goedkoop cadeautje voor de bruid

A Silver Sixpence in her Shoe kopen in de webshop

Uiteraard heb ik de half-zilveren sixpences ook meteen in de webshop gezet. Je vind alle exemplaren die op voorraad zijn hier. Ik zal regelmatig aanvullen, en je kunt altijd een berichtje sturen als je op zoek bent op een bepaald jaartal. De jaartallen 1937-1946 heb ik (op dit moment) in ieder geval ruim op voorraad.

Het geboortejaar van de moeder of vader van de bruid, haar oma of beste vriendin. Welk jaartal kies jij?
Bekijk de sixpence die op voorraad zijn in de webshop of neem contact op om te zien of ik jouw gewenste jaartal op voorraad heb.

Silver sixpence in her shoe, een geluksmuntje voor de bruid. Zilveren sixpences koop je online in de webshop van Hip je Huwelijk in.