Nieuw in de webshop: drie vintage parelmoer make-up accessoires. Misschien niet direct iets waarbij je meteen aan een bruid denkt, maar deze vintage items zijn niet alleen mooi maar ook een echte lucky something old. Het zijn een lipstickhouder met spiegeltje, een poederdoos en een kokertje voor kleine items. En een cadeautje voor de bruid, want deze items zijn prachtig om te zien én praktisch om af en toe even je make-up bij te werken. Misschien best gek om een heel blog te wijden aan slechts drie artikelen, maar ze zijn zo mooi en bijzonder dat ze dat verdienen. En -geloof het of niet- ik ben meer dan een jaar bezig geweest om deze drie items te verzamelen. Dan verdienen ze toch best wat speciale aandacht, toch?

vintage parelmoer make-up accessoires

Juweeltjes van 60-70 jaar oud

Deze vintage parelmoer make-up accessoires zijn afkomstig uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Parelmoer, ook wel mother-of-pearl genoemd, is de binnenlaag van een schelp. Sommige schelpdieren hebben een hele dunne laag, andere een dikkere, soms hebben ze blauwtinten en soms zijn ze prachtig wit glanzend. Kenmerkend is het iridiserende effect als je het beweegt: roze, blauw, wit, allerlei prachtige tinten stralen je tegemoet. Parelmoer wordt al eeuwenlang gebruikt als materiaal voor sieraden en gebruiksvoorwerpen. Stel je eens voor wat een werk het moet zijn, om al die kleine rechte vlakken uit een gebogen schelp te halen. Normaal gesproken verkoop ik dit soort items op She Loves Vintage, maar deze drie items zijn ook unieke cadeautjes voor de bruid.

lippenstift houder en spiegel met parelmoer van KIGU

Een vintage parelmoeren poederdoos van Reme Switserland

Allereerst een prachtige parelmoeren poederdoos van het Zwitserse Reme. Deze jaren 50 poederdoos heeft een spiegeltje met strakke facet geslepen rand en een apart afsluitbaar vakje voor het poeder met een prachtig engine turned patroon aan de binnenkant. Deze powder compact heeft 25 kleine parelmoeren vlakken aan de bovenkant, die een prachtig effect geven als de poederdoos beweegt. Echt een plaatje. Tip voor als je deze mooie poederdoos cadeau geeft: schrijf een mooi, lief of persoonlijk briefje aan de bruid en stop het in het kleine afsluitbare vakje.

vintage poederdoos. met parelmoer van Reme Switserland

Mother-of-Pearl sigarettenkoker van Ronson

Het tweede artikelen is een sigaretten koker van het Engelse Ronson. Dit kleine ovale kokertje is niet heel breed, dus alleen geschikt voor kortere sigaretten. Maar je kunt er natuurlijk ook een (aantal) kleine items in bewaren, zoals je lippenstift, something blue, sixpence of andere lucky items. Ook hier zie je weer de details die je alleen maar ziet bij vintage items uit de vorige eeuw, zoals de prachtige gedetailleerde onderkant, de matte binnenkant en de zijkanten. Leuk details: deze zijkanten zijn zo gemaakt dat je er een lucifer mee aan kunt steken. Jaja, naast nadenken over mooi design stond praktisch gebruik ook hoog op de agenda vroeger.

parelmoeren kokertje voor je sigaretten, lipstick, sixpence... noem maar op!

Lipstickhouder en spiegeltje van Kigu

Tenslotte het derde item, een lipstickhouder en spiegeltje van Kigu Engeland. Aan de achterkant klem je je lippenstift vast, en aan de achterzijde van het parelmoeren vlak vind je een ovaal spiegeltje. Praktisch en klein, om even snel je lippenstift bij te werken. Ook dit vintage parelmoer make-up accessoire is afkomstig uit de jaren 50 van de vorige eeuw en ingelegd met vele plakjes prachtig parelmoer.

vintage lipstick houder met spiegeltje van Kigu England

Nu te koop in de webshop

Deze drie vintage parelmoer make-up accessoires zijn nu te koop in de webshop. Zoals ik al zei, heeft het me een jaar gekost om drie items te vinden, dus het is niet waarschijnlijk dat er nog snel parelmoer accessoires bijkomen in de komende maanden (al hoop ik natuurlijk van wel!). Dus verkocht is helaas ook echt verkocht.

Is het een cadeautje voor een bruid? Elk item wordt mooi verpakt en voorzien van handgestempeld Something Old labeltje, om zelf je boodschap op te zetten. Direct naar de bruid sturen kan natuurlijk ook. Dan voeg ik een kaartje bij met jouw persoonlijke boodschap, zodat dit het eerste is wat ze ziet als ze het open maakt.

vintage Reme Switserland powder compact