Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van Sylvana. Zij vond de Pin your Sixpence heel leuk, met zijn Swarovski kristal en strikje. “Maar ik wil hem graag vastmaken aan mijn schoen. Kun je me helpen?”. Natuurlijk, ik word altijd blij van leuke vragen van enthousiaste bruiden! Samen met Sylvana ging ik op zoek naar een mooie oplossing. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het model van de Pin your Sixpence, maar dan vastgemaakt aan een schoenclip. Een echte Sixpence on your shoe dus. Omdat het resultaat zo leuk was, heb ik besloten deze ook op te nemen in de webshop. Er zijn drie modellen!

cadeautje voor de bruid: geluksmuntje voor aan de schoen


Sixpence, Swarovski & Strikje

Drie S-en, wat een toeval eigenlijk, zo had ik er nog nooit naar gekeken. De Pin Your Sixpence zit -denk ik- al een jaar of 10 in mijn assortiment en blijft een toppertje. Gewoon mooi in al zijn eenvoud, en heel praktisch. Door zijn kleine, scherpe speldje kun je hem overal onzichtbaar bij je dragen. Aan je kousenband, de zoom van je jurk, zelfs aan je BH bandje.

Maar volgens de traditie van de sixpence hoor je de sixpence natuurlijk éígenlijk te dragen in je schoen:

Something Old
Something New
Something Borrowed
Something Blue
And a (Silver) Sixpence in your shoe

Voor de bruiden die hem in de schoen willen dragen, verkoop ik ook losse Queen Elisabeth sixpences en half-zilveren sixpences, maar wat nu als toch iets extra wilt? Of als je peep-toe’s draagt? Of, zoals Sylvana, open schoenen met sleehakken. De oplossing: een schoenclip!

leuk cadeau voor het vrijgezellenfeest: sixpence on her shoe


Sixpence on your Shoe, mét Something Blue

Voor het ontwerp van deze Sixpence on your shoe heb ik eigenlijk niets veranderd aan het ontwerp van de Pin Your Sixpence. De combinaties van kleuren en Swarovski zijn al zo mooi, en never change a winning team, toch? Er is een blauw strikje met een mooie Aurora Borealis kristal, een offwhite strikje met een donkerblauwe kristal en een ivoorkleurig strikje met een lichtblauwe kristal. Aan de achterkant zit een speciale schoenclip, waarmee je de sixpence stevig vastklemt op je schoen. Easy does it! Welke kleur is jouw favoriet?

sixpence on your shoe - offwhite, goedkoop cadeautje voor de bruid


Tóch een beetje anders

Voor de variatie heb ik gekozen voor een midcentury King George VI sixpence. Het sierlijke lettertype geeft het net een beetje extra klasse. Mocht je liever een Queen Elisabeth of een sixpence met een bepaald jaartal willen, stuur dan even een berichtje via mail of whatsapp. Ik kan niet beloven dat ik het juiste jaartal op voorraad heb, maar ik kijk met liefde voor je tussen mijn voorraad.

Leuk cadeau voor het vrijgezellenfeest

Zoek je nog een leuk -en betaalbaar- cadeautje voor het vrijgezellenfeest? Natuurlijk krijgt de bruid het feest al cadeau, maar vaak wordt er toch nog een klein cadeautje meegenomen. Het vrijgezellenfeest is meestal vlak voor de bruiloft. De meeste lucky items heeft de bruid waarschijnlijk al, maar dat laatste regeltje “and a sixpence in her shoe” wordt vaak weggelaten. En dat maakt een sixpence een perfect cadeautje! De trouwjurk én de schoenen zijn al uitgezocht, dus je kunt precies de goede kleur kiezen. Handig toch? En weet je de kleur van de jurk niet? Het blauwe strikje is altijd goed.

Bovendien wordt elke “Sixpence on her Shoe” leuk verpakt in een doosje mét “lucky sixpence” tekst. Uiteraard vind je in het doosje ook het welbekende rijmpje. Zo weet de bruid meteen dat het één van haar vijf lucky items is!

De Sixpence on your Shoe zijn nu te koop in de webshop.

cadeautje voor de bruid: geluksmuntje voor aan de schoen
cadeau voor het vrijgezellenfeestje van de bruid: sixpence on her shoe