Ik blog niet zoveel meer, het ontbreekt me helaas aan tijd. Zeker nu het steeds drukker wordt in mijn andere webshop is het continu afwegen waar ik me mee bezig kan houden. En mooie dingen zoeken én maken, wint het dan toch vaak van schrijven. Maar hier ben ik zo enthousiast over, dit wil ik jullie echt even laten weten. In de kringloopwinkel in Oss hangen 3 pareltjes van vintage bruidsjurken. Misschien zit jouw vintage droomjurk er wel bij?

vintage bruidsjurken te koop bij kringloopbedrijf Oss

Soms zit het mee, soms zit het tegen

Niets zo veranderlijk als een kringloopwinkel. Soms vind je er helemaal niets, soms vind je er de mooiste dingen. Vanochtend wilde ik even ontsnappen aan het opruimen (niet mijn hobby) en dook even de Kringloopwinkel in Oss binnen (wel mijn hobby). En hoewel ik voor mezelf niet zoveel vond, vond ik dus wél deze drie pareltjes van vintage bruidsjurken. Ik laat ze je zien.

Jaren 60-70 bruidsjurk met handschoentjes

Een plaatje, een betere beschrijving is er niet voor. Een slank lijfje met breed kant op het bovenlijfje en dikke bandjes. De voile overrok heeft een splitje in het midden. Je kunt ze niet op de foto zien (ze zaten vast aan het prijskaartje) maar erbij een paar vingerloze handschoentjes. Ik zag op het voile een (vage) vlek zitten, het zag eruit als iets wat er bij de stomerij wel uit moet komen. Prijs voor deze offwhite vintage bruidsjurk inclusief handschoenen: €49,95.

jaren 60 vintage trouwjurk
vintage bruidsjurk, jaren 60
betaalbare vintage bruidsjurken te koop in de kringloopwinkel

Jaren 70 boho bruidsjurk

Mijn oudste dochter was helemaal weg van deze crèmekleurige jurk! Hooggesloten en met de nodige ruches en lange doorzichtige mouwen. Ik heb er natuurlijk niet met een vergrootglas opgestaan, maar deze 70s trouwjurk zag er heel goed uit. Ook een heerlijke jurk om te dragen naar een zomers feest! De prijs is €39,95.

Jaren 70 boho trouwjurk
Tweedehands 70s trouwjurk met ruches en kant
vintage 70s trouwjurk hippie-stijl te koop

Bijzondere trouwjurk met kanten omslag

Deze jurk heeft een beetje iets oosters, door de prachtige kanten “cape” (misschien een beetje een oneerbiedige term) die eroverheen zit. Deze zit vast aan het lijfje, voor een mooie effect over je armen. Helaas had deze jurk wel een klein donker gaatje in de rok, maar wellicht is dit te maskeren? Voor €29,95 is het in ieder geval de moeite waard om daar achter te komen, toch?

vintage trouwjurk met kanten cape of omslag
Prachtige tweedehands hooggesloten bruidsjurk met kanten omslag
betaalbare vintage bruidsjurken in oss

Vintage Bruidsjurken, Galajurken én Little Black Dresses

Ik geef toe, voor een kringloopwinkel zijn het misschien niet de allergoedkoopste vintage bruidsjurken. Maar deze kringloopwinkel zit in een enorm pand (ik wil niet weten wat de stookkosten zijn) en er werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die een fatsoenlijk loon verdienen. En het is er altijd netjes en goed georganiseerd en daardoor ook -logisch- iets duurder. Neemt niet weg dat je voor een paar tientjes & stomerij-kosten een absoluut pareltje hebt. De maten weet ik helaas niet, maar ik schat in dat het vrij kleine maatjes zijn (maat 36-38). Maar mocht je jouw droomjurk gevonden hebben, dan is een bezoekje aan Oss natuurlijk altijd mogelijk. Er zijn pashokjes en de medewerkers helpen je graag verder.

Mocht je in één van deze drie vintage bruidsjurken jouw droomjurk gevonden hebben, maar hij past niet (of hij is al weg..) dan is het ritje naar Oss toch nog wel de moeite waard hoor. Er hangen momenteel ook mooie galajurken, en rekken vol met little black dresses. Kun je ook nog je kerstoutfit scoren voor een leuke prijs!

Kringloopbedrijf Oss vind je aan de Maaskade 32 in Oss.