Oh lieve bruiden, vriendinnen en familieleden, ik heb toch weer zoiets leuks! Zilveren liefdes-slotjes! Waarschijnlijk denk je nu: “Huh? Zilveren liefdes-slotjes? Wat heeft dat nu weer te maken met bruiloften?” Nou, alles natuurlijk, want een hartje is hét symbool van de liefde, en een slotje ook. Kijk maar eens naar de duizenden slotjes op bruggen over de hele wereld, bevestigd door verliefde stelletjes. Maar dat zou ik met deze exemplaren niet doen hoor, bevestig ze liever aan een kousenband, speldje of enkelbandje, als bijzondere en toepasselijke “something old”. Ik ga er je alles over vertellen én heb de eerste exemplaren zojuist in de webshop gezet. Ik heb maar twaalf van deze lieve hartjesvormige slotjes weten te bemachtigen -en ze zijn allemaal anders- dus wacht niet te lang met bestellen.

zilveren hart slotjes, something old voor de bruid

Zilveren liefdes-slotjes uit lang vervlogen tijden

Zijn ze niet snoezig, deze kleine hartjes slotjes? In de jaren 60-70 waren armbanden met zo’n schattig slotje eraan echt een dingetje. Heel soms kom je nog wel eens zo’n complete armband tegen op Etsy of Ebay, maar de meeste slotjes zijn in de afgelopen 50 jaar losgeraakt. Ze waren dan ook volledig voor de sier, en niet om de armband echt dicht te maken. Via een veiling heb ik twaalf van deze hartjes weten te bemachtigen, in verschillende maten en allemaal van sterling zilver. Toen ik ze kocht zagen ze er niet uit!

vintage zilveren hart sluitingen
Zo zagen ze eruit! Oftewel… werk aan de winkel! 😉

You have the key to my heart

Nu kan ik natuurlijk allerlei zoetsappige teksten verzinnen, zoals bovenstaande…. Maar dat zal ik niet doen, want dat hebben ze helemaal niet nodig. Ze zitten al tenslotte al bomvol liefdes-symboliek. En dat hoeft niet per se de liefde tussen partners te zijn, want ze zijn ook heel leuk om als vriendin of moeder te geven aan de bruid. Bovendien is er helemaal geen sleuteltje nodig, je maakt deze zilveren liefdes-slotjes namelijk gemakkelijk open door het lusje in te drukken. Daarnaast hebben ze nog een extra klein lusje, waarmee je het hartje eenvoudig vastmaakt aan bijvoorbeeld een kousenband of boeket. Uiteraard mag je altijd even contact opnemen als je een hartje wilt laten maken aan een kousenband, of als je het als cadeautje wilt geven met een klein strikje met speldje. Dan ga ik aan de slag om jouw persoonlijke cadeau te maken.

zilveren slotje voor de bruid in hartvorm

Elk zilveren hart slotje zijn eigen verpakking

Elk zilveren slotje is door mij zorgvuldig schoongemaakt, indien nodig gepolijst, en voorzien van een eigen verpakking. De zilveren hart slotjes zijn vintage, dus tweedehands, en hebben al een leven achter zich. Misschien wel meerdere! Sommige slotjes hebben dan ook wat krasjes. Dit zet ik er altijd bij, maar wees er bewust van, het is geen nieuw product.

Ik heb in totaal 12 hartjes, maar deze zet ik niet allemaal tegelijkertijd in de shop. Als Pietje Precies wil ik namelijk de tijd nemen om voor elk hartje precies de juiste verpakking te maken of kiezen. Soms is dit een handgemaakt zakje (ik heb nog een paar stukjes gezeefdrukte stof die ik ook heb gebruikt voor de Ex Voto hartjes), of een handgestempeld doosje met tekst. En soms verwerk ik er eentje aan een kousenband. Kijk dan hoe leuk!

Offwhite kousenband met zilveren hart slotje

Nu in de webshop

Alle zilveren liefdes-slotjes die op dit moment te koop zijn vind je hier in de webshop. Wil je een hartje laten verwerken aan een speldje of kousenband, dan duurt het wel iets langer, neem dan even contact op!

Uiteraard wordt je bestelling leuk verpakt én voorzien van handgestempeld Something Old labeltje om je eigen boodschap aan de bruid op te zetten.

Direct naar de bruid sturen? Door het labeltje ziet ze meteen dat het een lucky something old is, en uiteraard doe ik er een briefje bij met jouw persoonlijke boodschap! Geef het aan op het bestelformulier, of stuur een mailtje met jouw boodschap.

silver heart shaped padlock
something old aan kousenband