Jullie zagen ze misschien al in de webshop: vier nieuwe bijzondere ringkussens! Van romantisch en stijlvol tot bont en gewaagd. Elk ringkussen is handgemaakt en absoluut uniek. Er is slechts één exemplaar van elk ringkussentje gemaakt, en dat blijft ook zo. Dan blijft het voor mij leuk om te maken en heb jij iets echt bijzonders voor jullie trouwdag. Ik laat deze nieuwe bijzondere ringkussens aan je zien en leg je uit waarom het zo lang duurde (en waarom de volgende waarschijnlijk nog even op zich laten wachten).

Bijzondere ringkussens

Liefde en enthousiasme

Het duurde even voordat ik er weer aan toe kwam om nieuwe ringkussentjes te maken. Zoals jullie misschien wel weten was ik op een gegeven moment even helemaal klaar met de ringkussens. Zo’n 4500 heb ik er gemaakt, en daarom heb ik het een aantal jaren geleden over een andere boeg gegooid. Ik had er niet zoveel zin meer in, en er waren zoveel copycats. Na een korte pauze heb ik mezelf beloofd: ik ga alleen nog ringkussens maken waar ik al mijn liefde en enthousiasme in kwijt kan. Dan verkoop ik er maar af en toe ééntje, speciaal voor die bruid die bruid die ook iets echt unieks wil.

bijzonder ringkussen Great Gatsby

De hele dag!

Maar… zo’n creatief proces heeft ruimte nodig. Letterlijk. Stoffen, kant, versiering, dozen en bakken vol heb ik. En die leg ik het liefst allemaal (nou ja, niet állemaal) neer om de mooiste combinaties te maken. En aangezien mijn atelier al 15 maanden een gezamenlijke werkplek is geworden, is dat niet meer zo heel eenvoudig. De helft van mijn ruimte is ingenomen door meerdere computerschermen, een enorme stoel en man die DE HELE DAG aan het videobellen is. Dan kan ik niet rondlopen, herrie maken, achter de naaimachine kruipen.. best frustrerend af en toe! Maar de laatste weken gaat hij soms weer een dag naar kantoor en kan ik ongestoord rommel maken. En de ringkussentjes afmaken die al een tijdje lagen te wachten. En dit zijn ze!

Ringkussen Nanni {zijde, zoetwaterparels en Swarovski}

Het is denk ik al 10 jaar geleden dat Nanni contact met mij opnam. Ze ging stoppen als bruidscouturier en had een hoop stoffen en kant over. Of ik daar iets mee kon? Nanni is altijd een begrip geweest in de bruidswereld, dus ja… heel graag. In de afgelopen jaar heb ik vele ringkussens gemaakt met haar materiaal, maar ik had ook nog een grote doos vol met prachtige gekleurde stukken zijde. Een paar keer per jaar haalde ik hem eens tevoorschijn, en ging hij toch weer de kast in. Laatst wist ik het opeens… gecombineerd met prachtige offwhite tafzijde kwam dit bijzondere ringkussentje tevoorschijn, versiert met kant, zoetwaterparels en Swarovski kristal.

ringkussen Nanni

Ringkussen Something Blue

Dit ringkussentje combineert twee lucky items in één: Something New én Something Blue. Gemaakt van offwhite zijde bruidssatijn en versiert met een blauwe kanten applicatie en verschillende formaten pareltjes. Eenvoud en elegantie en alle aandacht voor jullie ringen.

ringkussen something blue

Ringkussen Great Gatsby

Thema bruiloften zijn helemaal hip. Dat was al voor de hele corona-crisis maar is nu nog meer geworden. Begrijpelijk, want door de kleine bruiloften is er meer budget én pakken veel bruidsparen extra uit qua kleding, decoratie en de puntjes op de i. Dit levert de mooiste foto’s op en die kunnen dan weer gedeeld worden met de mensen die er niet bij konden zijn. En gewoon voor jullie zelf natuurlijk! Dit ringkussen is ongetwijfeld niet voor iedereen, maar houd je van een beetje anders-dan-anders, een beetje bling en drama. Dan is dit ringkussen in zwart/wit met een grote zwarte bloem, veren en fransjes jullie ringkussen.

ringkussen Great Gatsby

Elegant ringkussen {met een beetje bling}

Zo op het eerste oog denk je “gewoon een mooi en strak ringkussen”, en dat is het ook. Maar dan met wat kleine extraatjes die alleen jij weet. Zoals het vintage kant aan de bovenkant, als lucky Something Old. En in de hoek vind je een compositie van verschillende kleine versieringen, zoals strass, pareltjes en kleine Aurora Borealis glas kraaltjes. Nét dat beetje extra, maar zo subtiel dat alle aandacht naar jullie ringen gaat.

elegant ringkussen in offwhite

Alle aandacht naar jullie trouwringen

Want daar draait het uiteindelijk om, toch? Jullie Ja-woord en jullie ringen, die liggen te shinen tot hét moment dat ze om mogen en het echt vast staat. Jullie zijn man en vrouw! Ik heb met heel veel liefde en enthousiasme deze bijzondere ringkussens gemaakt. Elk exemplaar ie goed gevuld en lekker stevig, zodat jullie ringkussens echt gepresenteerd worden. De ringkussens worden uiteraard mooi verpakt en verzonden. Want ook het uitpakken moet een feestje zijn! En zoals gezegd, het zijn one-of-a-kind exemplaren, dus er wordt geen tweede van gemaakt. En manlief werkt zeker tot na de grote vakantie nog thuis, dus nieuwe exemplaren zullen nog wel even op zich laten wachten.

Alle ringkussens die op dit moment op voorraad zijn vind je hier in de webshop. Welke is jouw favoriet?