Yes! Ik heb weer een kleine collectie vintage sixpence hangers gevonden! Helaas geen zilveren exemplaren dit keer, maar wel allemaal bijzonder. In een sierlijke setting, of juist een hele strakke, verguld of geëmailleerd. Stuk voor stuk unieke stukken mét hanger dus de bruid kan er zelf voor kiezen hoe ze hem draagt. Aan haar boeket bijvoorbeeld, of vastgemaakt aan haar kousenband of de binnenkant van haar jurk. Ik vertel je er meer over én heb ze zojuist in de webshop gezet. Van sommige vintage sixpence hangers heb ik twee exemplaren, van andere maar één exemplaar. Dus wacht niet te lang met bestellen als je iets hebt gezien dat je mooi vind.

vintage sixpence hangers

And a sixpence in her shoe

Heel af en toe kom ik een kleine set vintage sixpence hangers tegen op een veiling, vaak samen met andere soorten munten zoals een lieve kleine zilveren threepence – perfect voor Something Old- of grotere hangers die ik verkoop op She Loves Vintage. Ik spring een gat in de lucht als ik zoiets tegenkom, want ze passen perfect in mijn collectie met cadeautjes voor de bruid. Elke bruid kent namelijk wél het rijmpje:

Something Old
Something New
Something Borrowed
Something Blue

Maar er zijn maar weinig bruiden die weten dat er nóg een regel is:

And a Sixpence in her Shoe

En dat maakt zo’n geluksmuntje het perfecte cadeautje. Ik heb in mijn shop een uitgebreide collectie sixpences, verwerkt bijvoorbeeld aan een speld nog vier lucky items, of aan een kousenband. Deze cadeautjes maak ik zelf, uiteraard met echte sixpences. Maar -zoals jullie misschien wel weten- ben ik een echte vintage liefhebber, dus ik vind het heel leuk dat ik nu ook deze vintage sixpence hangers aan mijn collectie toe kan voegen.

Vintage sixpence hanger aan een boeket

Acht vintage sixpence hangers

In totaal heb ik acht vintage sixpence hangers. Van de sierlijke sixpences die je aan het boeketje hierboven ziet, heb ik twee exemplaren. Fantastisch aan een boeket, maar ook aan een kousenband of zelfs aan de jurk. Het ringetje aan de bovenkant kun je er afhalen, waardoor je hem met een paar steekjes vast kunt maken aan de binnenkant van de trouwjurk. Ik ben gek op dit soort bijzondere details.

Zelf ben ik wel een beetje verliefd op deze bijzondere geëmailleerde sixpences met kleurrijke details en een prachtig bolle achterkant gemaakt van een half penny. Echte kunstwerkjes toch?

geëmailleerde sixpence met een bolle achterkant gemaakt van een half penny

Daarnaast twee van deze strakke minimalistische sixpence hangers. Perfect voor de bruid die niet houd van poespas en tierelantijntjes. Een bruiloft hoeft tenslotte niet altijd zoet en schattig te zijn.

moderne sixpence hanger uit 1964

Tenslotte nog een sixpence in een strakke hoekige setting, en deze mooie vergulde King George IV uit 1949 en een muntje in een strakke hoekige setting. Niet alleen mooi aan een kousenband of boeket, maar ook bijzonder om na de bruiloft aan een gouden armband of enkelbandje te dragen!

vergulde lucky sixpence uit 1949

Eén, twee of misschien wel meer levens..

Alle hangers zijn vintage, afkomstig uit de vorige eeuw, en hebben al een leven (of meerdere) achter zich. Dit heeft zijn sporen achtergelaten. Soms wat meer, soms wat minder. De conditie zet ik er altijd bij, maar houd er rekening mee dat het geen nieuw product is, Uiteraard zijn de hangers schoongemaakt, gepoetst en voorzien van een leuke verpakking mét rijmpje. Dan weet de ontvanger meteen dat het een lucky sixpence is!

vintage sixpence hangers

Nu in de webshop

De vintage sixpence hangers staan nu online. De sixpence in de hoekige setting zet ik niet in de webshop, omdat hij zichtbare beschadiging heeft. Hij is nog steeds prachtig, daarom wil ik er iemand een plezier mee doen en stuur hem als mooi cadeautje naar een lieve bruid. Interesse? Houd de webshop, Facebook, Twitter of Instagram in de gaten. Wil je één van de hangers aan een kousenband laten bevestigen? Neem dan ook even contact op, dan ga ik voor je aan de slag!

geëmailleerde sixpence uit 1966