Een tijd terug introduceerde ik de gelukskaartjes voor de bruid, met Something Blue én een Sixpence for her Shoe, en het afgelopen corona-jaar zijn ze veel verstuurd. Door vriendinnen die niet meer naar de bruiloft konden komen en toch iets liefs wilden sturen. Door moeders die hun dochter een hart onder de riem wilden steken na het uitstellen van de bruiloft. Of gewoon zomaar, als extra geluksbrenger aan de bruid die wél de bruiloft door kon laten gaan maar met aangepaste maatregelen. Toch zat iets me niet lekker, ik wilde het nog beter, mooier, leuker… en dat is gelukt. De nieuwe complete pakketjes mét speciale verzendenveloppe zijn nu te koop én er zijn nieuw modellen toegevoegd.

gelukskaartjes voor de bruid

Met liefde verstuurd

Soms mocht ik het kaartje zelf naar de bruid sturen met een lieve tekst van de afzender, maar in de meeste gevallen wilde de gever er een eigen boodschap opschrijven en het zelf verzenden. Elk kaartje heb ik met liefde gemaakt en ingepakt, in een brievenbusdoosje met hartjes-confetti en in cadeau papier. Maar iets zat me toch niet lekker. Ik stuurde het wel feestelijk naar de ontvanger, maar deze moesten het weer doorsturen. En -perfectionist die ik ben- ik wilde wél dat het voor de bruid nét zo’n feestje zou zijn om uit te pakken én dat zij het kaartje mooi en goed zou ontvangen. Ik stuurde wel instructies mee, en een kartonnetje voor bescherming, maar toch… dat moest toch mooier kunnen?

brievenbus cadeautje voor de bruid

Een nieuw jasje voor de gelukskaartjes voor de bruid

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om deze gelukskaartjes als compleet pakketje aan te kunnen bieden, als een perfect brievenbus cadeautje. Mét een mooie en stevige verpakking. En dat was best een puzzel. Allereerst de enveloppe. Dat moest geen gewone witte enveloppe zijn, maar iets stijlvol. Eerst keek ik naar blauw, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor zilveren enveloppen. In de kaart zit ook een klein zilver sprankeltje dus dat past perfect. Om ze vervolgens mooi door te kunnen sturen heb ik kartonnen enveloppen met een bubbeltjes-binnenkant gevonden. Deze complete pakketjes, met het kaartje met something blue, een sixpence, een zilveren enveloppe én een stevige verzend enveloppe zijn nu verkrijgbaar in de webshop. Er is een kaartje met een offwhite koord en een lichtblauwe Swarovski kristal, en een kaartje met een lichtblauw koordje en een Aurora Borealis Swarovski hartje.

gelukskaartjes voor de bruid

Nieuwe varianten gelukskaartjes

De kaartjes hebben een verstelbaar waxkoord met daaraan een kristallen hartje van Swarovski kristal. Dankzij het verstelbare koordje kan de bruid hem gemakkelijk ergens aanhangen, bijvoorbeeld aan haar BH-bandje of kousenband. Na de bruiloft kan ze hem als armbandje dragen, om nog heel lang terug te denken aan deze speciale dag. De sixpence is een geluksmuntje om in de schoen te dragen tijdens de ceremonie, voor een lang, gelukkig en welvarend leven. Deze traditie gaat eeuwen terug! Meer informatie over deze traditie vind je op de informatie pagina over sixpences.

cadeautje opsturen naar de bruid

Omdat een armbandje misschien niet iedereen aanspreekt, heb ik nog een variant gemaakt, geïnspireerd op de populaire Pin Your Sixpence speldjes, met een klein strikje én een Swarovski kristal. Het speldje kan eenvoudig vastgemaakt worden aan de binnenkant van de bruidsjurk, op de kousenband of aan het boeket. Ik heb twee varianten gemaakt, één speldje met een offwhite strikje en een donkerblauw hartje en een blauw strikje met een prachtig doorzichtig Swarovski hartje.

speldje met Something Blue aan boeket

Nu te koop in de Hip je Huwelijk in webshop

De vier varianten van deze gelukskaartjes voor de bruid zijn nu te koop in de webshop. Ze worden leuk en feestelijk verzonden in een brievenbusdoosje met de zilveren enveloppe en de speciale enveloppe voor veilig verzenden. Natuurlijk is het ook mogelijk om het direct naar de bruid te sturen. Scheelt jouw twee postzegels én je persoonlijke boodschap wordt meegestuurd op het roze Bride To Be kaartje. Welk kaartje ga jij versturen en aan wie?

Gelukskaartjes voor de bruid