“Zeg Chantal, ik zoek iemand met een mooie keuken voor een fotoreportage over Too Good to Go. Ben jij daar bekend mee?” Zo begon het gesprek tussen mij en Roos, fotograaf en mede-eigenaar van het magazine Genoeg. Nu ben ik een enorme fan van de Too Good To Go app, dus een paar dagen later stond Roos in onze keuken foto’s te maken. En cappuccino’s met havermelk te drinken. Ons beider guilty pleasure, want naast fotograaf is Roos ook nog eens een goede en altijd vrolijke vriendin.

wij staan in genoeg magazine

Lees het hele verhaal op She Loves Vintage

Genoeg Magazine is een tijdschrift dat zich richt op consuminderen in de breedste zin van het woord. Er staan tips in om verstandiger en duurzamer om te gaan met je geld, tijd en middelen. Want dat is hard nodig. Op het blog van She Loves Vintage, mijn vintage accessoires webshop, vertel ik je nog veel meer over het artikel en onze betrokkenheid daarbij. Maar om niet twee keer hetzelfde artikel te schrijven, houd ik het hier kort. Maar ik wil nog wél nog even noemen waarom ik met Hip je Huwelijk in ook zo graag bijdraag aan een circulaire economie.

Waarom wij Too Good To Go zo fantastisch vinden

Van verspilling naar bruiloften… huh?

Ja dat is een heel eigenaardig bruggetje. Maar onderdeel van minder verspillen is ook niet zomaar alles weggooien maar hergebruiken. Natuurlijk is het heel gemakkelijk om te kiezen voor die goedkope haarspeldjes of een sieraden-setje van onze vriend Ali uit China. Je draagt het tenslotte toch maar één dag. Maar het is wel júllie trouwdag, dus je kunt ook kiezen voor een mooi vintage sieraad dat je -ook na de bruiloft- nog heel veel jaren kunt dragen. Zo worden grondstoffen en milieu gespaard, draag je bij aan de circulaire economie en heb je een uniek sieraad dat nog generaties meegaat. Want wat is er mooier dan over 20 of 30 jaar jouw bruidssieraden weer doorgeven aan je eigen dochter?

Genoeg Lente 2021 ligt nu in de boekenwinkel en kiosk, maar is natuurlijk ook online te bestellen.