Soms krijg ik een mailtje of appje van een bruid – of een vriendin of familielid – met de vraag of ik een speciaal accessoire of cadeautje kan maken. Ik houd van die enthousiaste mailtjes en opdrachten. Als webshop eigenaar heb je tenslotte niet zo heel vaak contact, en dit maakt het maken van een accessoire toch nog nét even iets specialer. Van bruid Nicole kreeg ik een heel bijzonder verzoek: of ik een zilveren sixpence voor aan het bruidsboeket kon maken. Het resultaat was zo mooi dat ik het graag met jullie deel.

zilveren sixpence voor aan het bruidsboeket

Het begon met een persoonlijk mailtje

Nicole stuurde mij een mailtje omdat ze zoek was naar een sterling zilveren sixpence uit de 19e eeuw. Ze had de zilveren sixpence uit 1887 in de webshop zien staan, maar deze was helaas al verkocht. Haar familie is deels Engels en het dragen van een sixpence was dus al een bekende traditie, maar helaas was hun zilveren sixpence zoek geraakt. “Heeft u er toevallig nog één? En kan hij dan ook zo’n strikje en Swarovski kristal krijgen zodat ik hem aan mijn boeket kan dragen?” Ik zal heel eerlijk zijn, in eerste instantie dacht ik: “Wat zonde, om zo’n unieke munt weg te stoppen onder een strikje” maar toen ik het resultaat zag: Wauw! Ik ben er echt een beetje verliefd op geworden.

sterling zilveren sixpence uit 1887

Zilveren sixpence uit 1887

En heel toevallig had ik dus nog een zilveren sixpence uit 1887 liggen, mét zilveren hangertje. Ik was er nog niet aan toegekomen om hem schoon te maken en in de webshop te zetten, dus dat kwam perfect uit. Het was wel even puzzelen hoe het strikje en het kristallen hartje het mooiste vastgemaakt konden worden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de munt-kant aan de voorkant, met een blauw strikje en een Aurora Borealis hartje van Swarovski. Het resultaat is prachtig! Zelfs aan het (ietwat zielige) kunstboeketje dat ik nog had liggen als werpboeketje voor onze eigen bruiloft. Kun je nagaan hoe prachtig het zal zijn aan het boeket van Nicole!

sixpence met Swarovski en Something Blue

Ook een zilveren sixpence aan jouw bruidsboeket?

Het model van de hanger is gebaseerd op de Pin Your Sixpence speldjes, één van de populairste sixpence-cadeautjes in de webshop. Dit speldje kun je aan de binnenkant van je trouwjurk of aan je kousenband spelden, maar ze zijn dus ook prachtig aan je boeket. Deze speldjes maak ik met een niet-zilveren Queen Elizabeth II sixpence, maar ik kan hem ook maken met een King George half-zilveren sixpence voor een kleine meerprijs. Interesse? Stuur gewoon even een appje of mailtje en dan maak ik hem voor je. De antieke sterling zilveren sixpences zijn nu helaas wel echt op, maar wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer er nieuwe sixpences binnen komen? Volg me dan op Instagram of Facebook, of kom regelmatig terug op de website. Dat is sowieso de moeite waard want er komen binnenkort nog meer bijzondere vintage hangers en spelden voor aan je bruidsboeket én unieke sixpence hangers.

zilveren sixpence voor aan het boeket