Misschien was het je al opgevallen: ik heb de laatste paar dagen weer een aantal vintage medaillons in de webshop gezet. Het dragen van een medaillon is een prachtige manier om mensen dicht bij je te dragen tijdens de bruiloft. Mensen die er niet meer zijn, of dierbaren die er -in deze gekke coronatijd- niet bij kunnen of mogen zijn. Draag een foto van je dierbaren in het medaillon en hang hem aan je kousenband of naai hem aan de binnenkant van je jurk. Na de bruiloft hang je hem aan een ketting en draag je hem om je hals of geef je hem een mooi plekje in jullie huis. En deze vintage medaillons zijn ook nog eens een echte lucky Something Old!

Vintage medaillons voor de bruid

Wat is het een gek jaar

Het meerendeel van de bruiloften is afgezegd of verplaatst. Dat heeft jou wellicht geraakt, maar ook de ondernemers in de trouwwereld verkeren in zwaar weer. Ook ik zag mijn bestellingen flink kelderen, al waren er ook veel vriendinnen en kennissen die juist cadeautjes voor de bruid gingen kopen omdat zij – door de beperkte gastenkring- niet bij de bruiloft konden zijn. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Ik heb wél meer tijd overgehouden voor inkopen, uitzoeken en mijn vintage accessoires webshop. Zo kwam ik erachter dat ik nog heel veel vintage medaillons heb liggen én kwam ik nog een prachtige collectie tegen op een veilingsite. En die ga ik komende tijd in de webshop zetten. Ik geef je alvast een voorproefje.

Vintage en antieke medaillons voor de bruid

Hoe draag je een vintage medaillon op je trouwdag?

Vind je het een mooi idee om je dierbaren bij je te dragen tijdens je trouwdag, maar weet je niet zo goed hoe? Je kunt hem natuurlijk -heel traditioneel- aan je kousenband hangen aan een blauw (Something Blue) lintje. Maar je kunt hem ook met een klein steekje vastnaaien aan bijvoorbeeld de zoom van je trouwjurk of aan het bandje van je BH. Heel mooi, vind ik zelf, is om hem aan je bruidsboeket te hangen. Zo zie je hem zelf ook en dat geeft een fijn gevoel van verbondenheid met je dierbaren. Ook zal ik alvast mooie combinatie smaken van speldjes of kousenbanden met kleine medaillons. Samen met een kleine Something Blue heb je dan een perfect cadeautje voor de bruid. Of jezelf. Want waarom zou je zoiets moois niet voor jezelf mogen kopen?

Kousenband met vintage medaillon

Foto’s, een stukje stof of een plukje haar

In het medaillon doe je bijvoorbeeld een foto van je grootouders, ouders of andere dierbaren die er niet meer zijn of er niet bij kunnen zijn. Maar het is ook heel leuk om een trouwfoto van je ouders of grootouders erin te doen. Naast de vintage medaillons heb ik ook nog een antieke foto-broche (perfect voor aan je boeket!), een zilveren hartjes bedel én medaillons die wat dieper zijn. Hier kun je dus bijvoorbeeld ook een plukje haar in doen, of een stukje stof van je oma’s trouwjurk of opa’s zakdoek. Het zilveren bedeltje zal ik alvast verwerken in een mooie kousenband. Leuk om er zo mee bezig te zijn (ook daar heb ik nu meer tijd voor!). Wanneer ik mooie, leuke of bijzondere ideeën tegenkom zal ik ze ook zeker met jullie delen op mijn Pinterest bord.

antieke foto broche

Vintage medaillons in zilver, goud en messing

De vintage medaillons die ik in de afgelopen tijd verzameld heb, zijn afkomstig uit alle periodes van de vorige eeuw (en zelfs daarvoor). Victoriaans, Edwardiaans, Art Deco, maar ook prachtige exemplaren uit de midcentury periode en de jaren 70. De stijlen zijn al net zo divers, van strak tot uitbundig en gedetailleerd. Elk medaillon krijgt zijn eigen verpakking. Soms is dit een stoffen zakje met Something Old erop gestempeld, soms een doosje met het bekende rijmpje erin. Ik ga op zoek naar de mooiste combinaties, zodat het medaillon het best tot zijn recht komt. Dus ook als je het medaillon cadeau geeft weet de bruid meteen dat het om Something Old gaat. Meteen naar de bruid sturen kan natuurlijk ook. Dan verpak ik het éxtra leuk en stuur jouw persoonlijke boodschap mee.

Zilveren Medaillons, te koop in de webshop

Nu en binnenkort in de Hip je Huwelijk in webshop

De afgelopen dagen heb ik onderstaand bloemen-medaillon, een zilver geschulpt medaillon en de antieke foto broche al in de webshop gezet. De andere medaillons op de foto komen allemaal nog in de webshop. Dit probeer ik regelmatig te doen, maar naast producten online zetten, heb ik ook nog de bestellingen te verwerken, een tweede webshop, een shop-in-shop bij BOEL bazaar in Den Bosch én een druk gezin (en duizenden plannen, haha). Dus dat zal niet allemaal deze week zijn. Als eerste op de hoogte zijn? Volg dan Hip je Huwelijk in op Facebook, Instagram of Twitter. En ben je nu al helemaal verliefd geworden op één van deze bijzondere exemplaren en wil je niet langer wachten? Neem dan even contact op via mail, telefoon of whatsapp.

Hartvormige medaillon met bloemen
Medaillon in bloemvorm