Het kan jullie haast niet ontgaan zijn, sinds kort heb ik ook vintage Aurora Borealis kettingen in mijn collectie. Ik verzamel deze bijzondere sieraden uit de jaren 50-60 en plaats de mooiste in de webshop. De sieraden die de webshop niet halen verander ik in nieuwe sieraden en accessoires, zoals haarspelden en armbanden. Ik vertel jullie in dit blog wat meer over de oorsprong van de Aurora Borealis sieraden en jullie krijgen alvast een sneak peek van de haarspelden die volgende week online komen.

Aurora Borealis sieraden voor de bruid

Stralend als het noorderlicht

Aurora Borealis is de Latijnse naam voor -inderdaad- het noorderlicht. Het schitterende spectrum aan kleuren dat te zien is in de hoger gelegen regionen in de wereld. Maar wat heeft dit te maken met sieraden? In de jaren 50 van de vorige eeuw resulteerde een samenwerking tussen Dior en Swarovski tot de AB Crystal: door een flinterdun blauw metalen laagje krijgt de kristal een prachtige schittering, die allerlei verschillende subtiele kleur schakeringen laat zien nét zoals het prachtige noorderlicht.

Vintage aurora borealis ketting voor de bruid
Vintage jaren 50-60 Aurora Borealis ketting

Aurora Borealis kristal en glas

Deze techniek kan niet alleen op kristal maar ook op glas worden toegepast, en in de jaren 50-60 werden er veel sieraden gemaakt met Aurora Borealis glas. Sieraden met het subtiele van glas of kristal, maar die met elke beweging weer een andere kleur en sprankeling tonen. Kettingen en armbanden, maar ook oorbellen. En met die laatste ben ik ook nog leuke dingen aan het doen. En het leuke is: deze sieraden van 60-70 jaar oud zijn natuurlijk ook nog eens een leuke én betaalbare lucky Something Old!

Zilveren en vergulde oorbellen voor de bruid met kristal

Vintage Aurora Borealis

Ik ben altijd op zoek naar bijzondere vintage “something old” accessoires en sieraden voor de bruid. Dus toen ik vintage Aurora Borealis sieraden tegenkwam wist ik meteen dat ik ze aan de webshop toe moest voegen. Subtiel maar toch sprankelend! En is dat niet ook precies waar de meeste bruiden van houden? En net als de vintage parelkettingen hoef je deze ook echt niet per se om je hals te dragen. Laat ze bijvoorbeeld meevlechten in je haar, voor een subtiele sprankeling bij elke beweging. De meeste vintage Aurora Borealis kettingen in de webshop zijn gemaakt van glas en dus ook vrij zwaar. In je haar verwerken werkt natuurlijk niet bij hele zware sieraden of kettingen met meerdere strengen, maar geeft een prachtig effect bij de dunnere en subtielere kettingen. De lichtere kettingen zullen dus met name een plekje terug vinden in de Hip je Huwelijk in webshop. Maar mocht je wel gaan voor een opvallender sieraad, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen of een kijkje nemen op 3 Birds Design – Vintage Accessoires.

Aurora Borealis ketting verwerkt in een bruidskapsel

Handgemaakte sieraden en accessoires met Aurora Borealis

Naast de vintage Aurora Borealis sieraden verkoop ik ook handgemaakte sieraden en accessoires met AB kralen en kristal. Inmiddels een klassieker is de Pin your Sixpence Blauw, een speldje met something blue, een swarovski kristal en een sixpence die je gemakkelijk aan je kousenband of bh bandje speld. Het perfecte cadeautje voor de bruid die bijna overal aan heeft gedacht, net als het kaartje met een sixpence en een AB Swarovski hartje aan een blauw koord. Maar ook op het gepersonaliseerde ringkussen Lovely zijn kleine Aurora Borealis swarovski kristallen verwerkt. En laatst heb ik ook nog de zilveren oorbellen met Swarovski elementen toegevoegd. Je ziet: ik ben al heel lang fan van deze sprankelende kristallen!

Kaart met iets blauws voor de bruid

Coming soon: Aurora Borealis haarspelden!

Ik noemde ze al even, oorbellen met Aurora Borealis. Hier ben ik naar op zoek gegaan, want dat leek me zo’n leuke toevoeging aan de webshop. Maar de oorbellen die ik vond waren vrij groot en té opvallend naar mijn mening. Hier ga ik dus ook iets heel anders mee doen! Want als oorbel zijn ze misschien wat grof, maar als haarspeld zijn ze prachtig en subtiel. Nét een klein accent in je opgestoken haar, een kleine sprankeling in de vorm van Something Old. I love it. Hier alvast een kleine sneak peek van de haarspelden die volgende week online komen. En daarnaast ga ik ook aan de slag met de kapotte kettingen of de kettingen die nét niet mooi genoeg zijn voor de webshop. Hier haal ik de mooiste kralen uit en combineer ze met echte parels en vintage kant tot prachtige én subtiele sieraden voor in je haar.

Haarspelden voor de bruid, gemaakt van vintage Aurora Borealis sieraden

Je ziet: ik heb nog heel veel nieuwe plannen en ideeën! Dus neem vooral regelmatig een kijkje in de shop bij de Aurora Borealis sieraden en accessoires. En wil je als eerste op de hoogste zijn? Dan kun je me altijd volgen op Facebook, Twitter of Instagram.