Terug van vakantie, en weer aan de slag! Misschien was het je al opgevallen dat er wat veranderingen in de lay-out van de website zijn, én dat er nieuwe vintage sieraden zijn toegevoegd. In deze vakantie heb ik veel nagedacht over de toekomst van Hip je Huwelijk in. Past het nog wel bij me? Moet ik misschien stoppen, of het over een andere boeg gooien? Zoals jullie in de titel al kunnen zien, ga ik me meer richten op bruidsvintage. Maar wat is bruidsvintage voor mij? In dit blog praat ik je even bij én krijgen jullie alvast een sneak peek van wat er allemaal komen gaat.

Bruidsvintage, vintage accessoires en cadeautjes voor de bruid
Bruidsvintage, vintage accessoires en cadeautjes voor de bruid

Soms moet je even afstand nemen.

Vandaar de keuze om echt drie weken dicht te gaan tijdens de vakantie. Voor uitstapjes, het (eindelijk!) aanpakken van mijn werkplek en het nadenken over de toekomst. Het afgelopen half jaar heb ik namelijk meerdere keren op het punt gestaan om de stekker eruit te trekken. Maar vervolgens rolden er weer leuke reacties van blije klanten binnen… en daar word ik nog steeds zo vrolijk van. Wil ik daar echt afscheid van nemen? Ik sprak met vriendinnen, die allemaal iets anders zeiden (‘volg je hart’, ‘stop ermee’, ‘nee, niet stoppen want je bent zo uniek’) en waar ik dus eigenlijk niets aan had, haha.

Maar er moest wel iets veranderen, want hoe kan ik alles doen wat ik wíl doen, zonder mezelf grandioos voorbij te lopen? Want naast Hip je Huwelijk in heb ik tenslotte ook nog de Vintage Accessoires webshop, een plekje bij BOEL Bazaar in Den Bosch, vrijwilligerswerk bij een dagbesteding én een stichting. En oh ja, ook nog een gezin te runnen. En sommige ondernemers multitasken met twee vingers in de neus (lijkt wel) maar ik niet. Als ik iets doe wil ik er het liefst 200% voor gaan, en daar ontbreekt gewoon vaak de tijd voor.

Art Deco parelketting met something blue
Art Deco parelketting met “something blue”

Vintage accessoires

Hip je Huwelijk in bestaat al 15 jaar, en in die 15 jaar is er al zoveel veranderd. Ik ben van ringkussens naar sieraden, naar sixpences, naar accessoires en cadeautjes voor de bruid gegaan. En hoort een bedrijf ook niet altijd in beweging te zijn? Dus waarom zou ik niet gaan bewegen naar dat wat ik het állerleukste vind om te doen? En dat is het zoeken, vinden en verkopen van vintage schatten. Ik krijg daar zoveel energie van. Dus eigenlijk lag de oplossing al een hele tijd gewoon voor mijn neus: bruidsvintage. Maar dan wel een beetje anders.

Jaren 40 vintage oorbellen
Jaren 40 vintage oorbellen

Bruidsvintage 2.0

De meeste mensen denken bij bruidsvintage waarschijnlijk aan vintage bruidsjurken, maar daar zijn al genoeg fantastische adresjes voor zoals Nama Nama en Mim’s Mooiste. Dus ik blijf doen waar ik het beste in ben én waar mijn hart ligt. En dat zijn accessoires. Dus er komen steeds meer vintage accessoires in de shop te staan. Mooie kettingen, oorbellen en haarspelden. Eigenlijk precies hetzelfde als wat ik voor mijn andere webshop doe, maar dan specifiek voor bruiden. Want er is zoveel moois te vinden. Kleine elegante oorbellen, prachtige parelkettingen of mooie jaren 50-60 aurora borealis sieraden. Schatten uit het verleden in het heden plaatsen en tradities in ere houden, maar dan wel met een tintje van nu. Zoals het dragen van een vintage parelketting, maar dan meegevlochten in je haar of losjes omgeslagen om je pols. Of het dragen van een vintage medaillon, maar dan onzichtbaar vastgespeld onder je jurk. Zo wordt “something old” heel bijzonder en persoonlijk.

Vintage aurora borealis ketting voor de bruid
Vintage jaren 50-60 Aurora Borealis ketting

Vintage cadeautjes voor de bruid

Daarnaast ga ik de ‘something old’-cadeautjes nog verder uitbreiden. Dat jullie dat leuk vinden is wel gebleken door het succes van de vintage zakdoekjes en de sixpence-cadeautjes. Leuke betaalbare cadeautjes voor de bruid. En deze zijn ook zo leuk om te maken en cadeau te geven. En ook hier ga ik mijn best doen om meer vintage toe te voegen, zodat jullie het perfecte “something old” cadeautje kunnen geven. Dit is een hele uitdaging, maar ik speur binnen én buitenland af en heb al wat leuke dingen liggen zoals mooie oude zakspiegeltjes en vintage make-up accessoires. De foto’s liggen al klaar, dus dat komt heel snel.

vintage zakspiegel voor de bruid
Vintage zakspiegeltje voor de bruid

Handgemaakte accessoires

Tenslotte de handgemaakte accessoires. Dat blijft toch een beetje een kindje van me. Mooie accessoires en ringkussens. Helaas zal ik hier minder tijd voor overhouden, maar ik zal zeker af en toe wat moois maken. Dit met name limited editions zijn, en in veel gevallen zelfs one-of-a-kind items. En ook in de handgemaakte accessoires wil ik regelmatig ‘something old’ toevoegen, zoals vintage parels of een stukje oud kant verwerkt in een haarspeld. Of, zoals je hieronder kunt zien (een speciale sneak peek voor jullie!) haarspelden gemaakt van vintage Aurora Borealis oorbellen.

Haarspelden van Aurora Borealis glas, gemaakt van vintage oorbellen
Haarspelden van Aurora Borealis glas, gemaakt van vintage oorbellen

Deze komen heel snel in de webshop! Wil je al eerste op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten? Check dan zeker regelmatig Facebook en Instagram!

Zoals je kunt lezen heb ik dus wel zin in het nieuwe jaar! Jij ook?

Mother of Pearl lipstick houder met spiegel
Jaren 50 parelmoeren lipstick houder met spiegel