Jeemineetje, het is echt waar. Hip je Huwelijk in bestaat 15 jaar. Tijd voor een kleine trip down memory lane, van ringkussens tot vintage accessoires en alles daartussen in. En ik eindig natuurlijk met een leuk cadeautje voor jullie.

Van alles tot vintage

Vandaag, 1 juli, is het 15 jaar geleden dat ik naar de Kamer van Koophandel ging om Zomaar & Daarom in te schrijven. Naast mijn fulltime baan in de wetenschap, had ik de behoefte om ook iets creatiefs te doen. Dat was in eerste instantie heel breed, vandaar ook de naam. Van cadeautjes voor jezelf (Zomaar) tot cadeautjes voor bruiloften of geboortes (Daarom). Het eerste product verkocht ik ongeveer 2 maanden later, een ringkussen voor een bruiloft.

Ringkussens in Bruid & Bruidegom Magazine
Ringkussens gebruikt voor een reportage in Bruid & Bruidegom Magazine. Na afloop heb ik ze verloot onder mijn volgers.

Ringkussens.com

En daarna verkocht ik nog een ringkussen, en nog een ringkussen. Tussendoor ook wel eens iets anders hoor, maar het was overduidelijk waar behoefte aan was. Bruid & Bruidegom magazine pakte het op. Weddingplanners haakten aan en toen ik een paar jaar later mijn baan opzegde ging ik me volledig op ringkussens richten. Ik maakte ringkussens voor bruiden, tijdschriften, beurzen en zelfs op tv kwamen mijn kussentjes voorbij.

presentatie kussentjes, van klassiek concert tot beurs materiaal

Tijd voor iets anders

En wat heb ik een hoop ringkussens gemaakt. Inmiddels wel zo’n 5000 denk ik. Gekkenhuis. Maar op een gegeven moment werd het ook wel een beetje te gek, want ik zat alleen maar de hele dag ringkussens te maken. En copycats, gatsiedarrie, mensen die gewoon 1 op 1 kopieerde. Kwam ik mijn model als slechte kopie met lelijke goedkope stof tegen op Marktplaats. Brrrr. Tijd voor iets anders en toen was Hip je Huwelijk in geboren.

Hip je Huwelijk in in Bruid en Bruidegom Magazine
De eerste vermelding als Hip je Huwelijk in in Bruid & Bruidegom Magazine!

Cadeautjes voor de bruid

De afgelopen jaren heb ik me steeds meer gericht op cadeautjes voor bruiden. Want die eeuwige kousenband, daar waren vriendinnen, moeders en tantes ook wel een beetje op uitgekeken. Als leidraad gebruik ik het welbekende rijmpje:

Something Old
Something New
Something Borrowed
Something Blue
And a Sixpence for her shoe

De 5 geluksbrengers die elke bruid bij zich hoort te dragen tijdens de grote dag. En hoe leuk is het als je één of meerdere van deze geluksbrengers kan geven aan je dochter, collega of beste vriendin. Vooral de sixpences bleken een succes, want dit is in Nederland nog vrij onbekend en dus het perfecte cadeautje voor de bruid. Daarnaast ben ik me vooral gaan richten op dat andere item wat oh-zo-lastig bleek voor veel bruiden: Something Old. Want hoe lastig is het om iets ouds te vinden, dat ook nog eens mooi en het liefst een beetje passend is.

Ex voto hartjes in Bruid & Bruidegom magazine
Ex voto hartjes in Bruid & Bruidegom magazine

Vintage accessoires voor de bruid

En dat was voor mij ook flink zoeken hoor. Want ik kwam zoveel moois tegen. Ik had álles wel in de webshop willen zetten. Maar veel bruiden hebben alles nieuw gekocht, van jurk tot accessoires. Dus ben ik speciaal gaan naar die kleine subtiele accenten. Zoals een vintage haarspeld, vintage zakdoekje of een klein medaillon dat onzichtbaar meegedragen kan worden. Items die moeilijk te vinden zijn en dus ook maar af en toe in de webshop gezet worden. En vaak heel snel weer verkocht zijn (dank jullie wel!). Maar dat speuren naar pareltjes, bieden op veilingen in binnen en buitenland, of een hele dag op pad op zoek naar verborgen schatten. Ja, dat is wel wat ik het allerliefste doe. En waarom ik ook een tweede webshop, 3 Birds Design – Vintage Accessoires, gestart ben, speciaal voor al die andere schatten die ik tegenkom.

accessoires voor #twedding
Uit de oude doos: ringkussentje voor de hond, geborduurde kousenband en antennehanger voor #twedding

De toekomst

Ik zal eerlijk zijn: ik vind het heel moeilijk om al die ballen hoog te houden! Twee webshops, een ruimte bij Boel in Den Bosch, een druk gezin met 3 tieners en vrijwilligerswerk bij 2 stichtingen. Ik ren de poten uit mijn lijf en mijn huis is een puinhoop, haha. Ik verwacht dus wel dat er het één en ander gaat veranderen de komende tijd, want ik heb nog zoveel ideeën en plannen. De vintage en de cadeautjes blijven (uiteraard, want die zijn te leuk!) maar er zijn ook producten die relatief gezien ontzettend veel tijd kosten zoals de gepersonaliseerde ringkussens. Misschien is het tijd om daar nu écht afscheid van te nemen (kan en durf ik dat?).

Ringkussens voor serious request
Trip down memory lane: Ringkussens voor de bruiloften in het glazen huis bij serious request

Maar nu eerst… vakantie!

Maar nu is het eerst tijd voor vakantie. En daar gaan we echt een feestje van maken, want wat was het een stom jaar door de corona-crisis. Mijn oudste dochter was net lekker gestart in het eerste jaar van de middelbare school en had leuke vriendinnen gevonden. Mijn zoon had het stomste groep-8 jaar ever, zonder citogala en een eindmusical zonder publiek. En de jongste, die heeft thuis flink moeten aanpoten, miste haar vriendinnen en sport, maar zorgde wel voor een prachtig eindresultaat én een fantastisch middelbare school advies.

We verdienen allemaal dus wel een flinke dosis lol en family time! We gaan niet op vakantie maar wel heel veel dagjes uit. Komende tijd zal ik dus ook niet altijd meteen verzenden maar uiterlijk de dag na het plaatsen van de bestelling. Bij spoed kun je natuurlijk altijd whatsappen of bellen om te kijken of het wel nog lukt dezelfde dag!

Oei, wat was ik nog jong! Tijdens deze fotoshoot met Nanda van Fotozee in 2011!

En tenslotte een cadeautje

Want een feestje is niet compleet zonder slingers en een cadeautje. En hoe kan het ook anders, bij een 15 jarig jubileum: vandaag krijg je met de code 15jaarhip 15% korting op je bestelling in de webshop! Gewoon even invullen op het bestelformulier en dan wordt het automatisch berekend!