Jullie trouwdatum, die je met zoveel zorg en liefde hebt uitgezocht. Omdat jullie precies op die dag 10 jaar bij elkaar zijn. Of omdat het precies een jaar geleden is dat hij jou ten huwelijk heeft gevraagd. Of gewoon omdat die ene vrijdag in mei voor jullie de perfecte dag is. Marielle Jongmans heeft iets bedacht waardoor jullie tóch even stil kunnen staan bij jullie liefde op deze bijzondere dag. Met een kleine ceremonie op jullie oorspronkelijke trouwdatum. Persoonlijk en intiem.

Die dag die jullie met zoveel zorg hebben uitgezocht

Het uitkiezen van die ene datum. De jurk, de locatie, de taart. De fotograaf die al lang geleden werd vastgelegd. De planning waar je misschien al meer dan een jaar mee bezig bent.

En dan gaat het niet door.

Dat is gewoon enorm ***. En ja, daar mag je om huilen en van balen en boos om zijn. Dat zijn wij ook. Want alle wedding professionals leven ontzettend mee, en proberen er ook allemaal mee om te gaan. Niet alleen omdat wij ook inkomsten missen, maar ook omdat we jullie willen steunen. Jullie zijn tenslotte ook allemaal een beetje ‘onze’ bruidsparen. Dus denken we mee over nieuwe dagen, bedenken we lieve en ludieke acties, en kleine gebaren om jullie te steunen.

Maar die datum. Jullie datum. Gaat die dan maar gewoon voorbij?

“Nee, natuurlijk niet” dacht Marielle. Die lieve, lieve Marielle van Bijzondere Huwelijkssluiting. Er zijn ontzettend veel leuke trouwambtenaren in Nederland, maar Marielle heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ze deed ook niet voor niets de ceremonie tijdens onze herbevestiging. Speciaal voor haar én alle andere bruidsparen heeft ze een pakketje gemaakt om tóch die dag speciaal te maken. Met een change-the-date kaartje, en armbandjes om een kleine ceremonie op jullie oorspronkelijke trouwdatum te houden. Gewoon thuis. De Thaise armbandjes doen jullie bij elkaar om op jullie trouwdag, en daar spreek je 3 beloftes bij uit. En de komende tijd, terwijl jullie in al deze onzekerheid een nieuwe dag gaan plannen, worden jullie herinnert aan jullie beloftes en geeft het een beetje steun. En hopelijk ook een beetje voorpret. Want jullie dag komt nog!

Marielle Jongmans trouwambtenaar

Eigenlijk zo eenvoudig, maar daarom juist zo mooi.

Marielle geeft de pakketjes weg aan haar bruidsparen maar je kunt ze ook bij haar bestellen. Gewoon door een mailtje te sturen of even te bellen. En lieve vriendinnen, moeders, zussen (en wie weet, misschien ook wel een enkele man die mijn blog leest), dit is ook een heel lief cadeautje om op te sturen naar een bruidspaar. Klein gebaar, grote liefde.

Blijf veilig en gezond allemaal, en maak er ook -nee júíst- op jullie oorspronkelijke trouwdag een feestje van!

ceremonie op jullie oorspronkelijke trouwdatum