Een van de producten waar ik met heel veel liefde naar zoek – maar wat misschien wel het lastigste product is om te vinden – zijn vintage zakdoekjes. Ik kijk overal maar je vind ze bijna niet, of ze zijn vies of kapot. Ik behandel ze, was en strijk ze en soms komt er dan weer zo’n mooi exemplaar in de webshop. Maar het gebeurt ook regelmatig dat ik een prachtig exemplaar gevonden heb, en dat dan tóch blijkt dat er een piepklein vlekje inzit. Balen. Maar voor dit prachtige zakdoekje heb ik toch een nieuwe toepassing gevonden. Hij leeft voor in één van de nieuwe Something Old, Something New spelden.

Vintage zakdoek wordt Something Old bedeltje

Spelden met Something Old, Something New..

De spelden met Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue and a Sixpence for your shoe is één van mijn populairste producten. Het valt niet altijd mee om leuke items te vinden om eraan te hangen want deze moeten maar net passen qua stijl en formaat. Something Old is bijzonder lastig, vaak wordt dit een klein knoopje. Maar ook deze zijn niet altijd even makkelijk te vinden. Zeker aangezien ik elke speld toch net een beetje anders wilt maken.

Speld met Something Old, new, borrowed and blue #21

En toen was daar dus dit mooie vintage zakdoekje.

Ik heb wel vaker zakdoekjes gebruikt als Something Old, maar ik vond het dit keer wel leuk om jullie een klein kijkje in de keuken te geven. Laten zien dat de Something Old items écht oud zijn. Dit zakdoekje komt uit de jaren 60-70, en is dus zo’n 50-60 jaar oud. Het is zo’n zakdoekje waarbij ik een klein vreugdedansje doe als ik hem vindt. Heel fijntjes geborduurd, met een mooi hoekje met kant. Deze nam ik mee en heb ik mijn speciale zakdoekjes-behandeling gegeven om hem weer fris, mooi en schoon te krijgen. Maar helaas bleef er dus een piepklein vlekje op zitten.

Something Old zakdoek als vintage geluksbrenger

Vintage zakdoekje wordt Something Old bedeltje

Van het zakdoekje heb ik kleine bedeltjes gemaakt, en omdat ze handgemaakt zijn, zijn ze allemaal net een beetje anders. Sommigen hebben één van de kleine bloemetjes. Anderen hebben een stukje van het kant. Door het glaasje dat over het bedeltje zit, wordt het patroontje een klein beetje uitvergroot.

vintage zakdoek wordt something old bedeltje

Something Speld nr 21

De bedeltjes prijken nu aan het nieuwste model Something Speld, het 20ste model inmiddels! Naast dit unieke Something Old bedeltje vind je aan deze speld ook een sixpence, een klavertje vier, een blauwe lapis lazuli edelsteen en een bride-bedeltje als Something Borrowed. Deze titel wordt voor één dag aan de bruid geleend. De lapis lazuli bevorderd kracht, geeft wijsheid en een positief effect op relaties. 

Deze speld met 5 kleine geluksbrengers is nu te koop in de webshop, er zijn 18 exemplaren van gemaakt.

Vintage zakdoekje verwerkt in een speld met kleine geluksbrengers voor de  bruid
Something Old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence in your shoe