Vind je ze ook zo om op te vreten, van die scherp geklede bruidsjonkers? Met een vlinderdasje, korte broek en mooie bretels. Reken maar op veel oh-en-ah momenten en fantastische foto’s als je je bruidsjonker zo aankleed voor de bruiloft. Speciaal voor deze kleine dandy’s heb ik 4 verschillende bretels voor je bruidsjonker toegevoegd aan mijn Vintage Accessoires webshop.

Bruidsjonker bretels
Foto: Victoria Borodinova

Bretels voor stoere bruidsjonkers

Het vintage-thema is nog steeds helemaal hot in Nederland. Mooie pasteltinten, veldbloemen en een vleugje begin-vorige-eeuw in de vorm van een mooie oldscool pak voor je man. Daar passen natuurlijk ook scherp geklede bruidsmeisjes en bruidsjonkers bij. Het liefst in een korte broek, met een vlinderdasje en een newspaper flat cap. En mooie bretels om het af te maken. En hoe leuk is het dan om het af te stylen met échte vintage accessoires.

Vintage bretels voor bruidsjonkers

Vintage Bretels bij 3 Birds Design

Je hebt de term 3 Birds Design misschien al eerder voorbij zien komen: het is de naam van mijn andere webshop, gespecialiseerd in vintage accessoires. Mijn persoonlijke interesse ligt vooral bij mannen-accessoires van begin vorige eeuw, maar ik verzamelen en verkoop accessoires uit de gehele 20ste eeuw. Toen producten nog gemaakt werden om veel gedragen te worden. Tegenwoordig wordt alles maar in massaproductie gemaakt, om één keer te dragen en daarna weggegooid te worden. Langer gaat het vaak ook niet mee, op de kwaliteit wordt ingeboet alleen maar om dingen zo goedkoop mogelijk te produceren. Zonde vind ik dat, ik houd ook gewoon van de vakmanschap en de kwaliteit van ‘vroeger’. Daarom ben ik deze tweede webshop begonnen.

Jongen met bretels
Foto: Dominika Roseclay

Mooi én van goede kwaliteit

Afijn, met die kwaliteit zit het dus wel goed. Deze bretels voor je bruidsjonker zijn nog goed elastisch en hebben mooie sluitingen. Niet van die goedkoop ogende clipjes, maar echte leren en gevlochten lusjes die je met knoopjes vast maakt aan je broek. Precies waar jij het mooi vindt. Gewoon even naar een fournituren winkel en vragen naar de juiste knoopjes. Die zijn in een paar minuutjes op de broek genaaid. Zelf niet zo handig? Reken maar dat je moeder, schoonmoeder of tante maar wát graag helpt om jouw bruidsjonker om te toveren naar dandy hartendief. En weet je wat écht leuk is? Na de bruiloft kan je zoon ze ook nog gewoon aan. Zo’n paar bretels zijn namelijk ook helemaal van nu, op een mooie spijkerbroek en eenvoudig t-shirt steelt hij ook op een gewone dag de show.

vintage bretels voor je bruidsjonker

Verschillende sluitingen.

Ik heb 4 verschillende kinderbretels én één paar heren-bretels in de webshop staan. Maar uiteraard blijf ik rondkijken naar meer. Wist je dat er allerlei verschillende modellen zijn? Sommigen hebben aan beide kanten lusjes voor het knoopje, vaak van leer maar soms ook van stoer dik koord. Vertellen doe je met de metalen schuifjes, maar zijn ook bretels met aan de achterkant knoopsgatelastiek. Daarmee verstel je hem heel gemakkelijk door hem vast te maken aan een knoopje aan de binnenkant van de broek.

Verschillende soorten bretels

Bestellingen combineren? Geen probleem!

Mocht je nou interesse hebben in een paar mooie bretels voor je bruidsjonker uit de Vintage Accessoires-webshop, maar ook iets voor jezelf willen bestellen in de Hip je Huwelijk in-webshop. Laat het even even weten, dan combineer ik de bestellingen en hoef je natuurlijk maar één keer verzendkosten te betalen.

Bretels voor bruidsjonkers kopen
Foto: Victoria Borodinova