Hoewel ik geen trouwjurken-webshop heb kon ik deze schatjes echt niet laten hangen. Ik heb nu eenmaal een zwak voor bijzondere vintage accessoires en kleding. Ik hoop dat ze een nieuw thuis vinden, bij bruiden die ze met liefde gaan dragen, of er met behulp van een coupeuse mooie geüpdatet versies van gaan maken.

Vintage trouwjurken te koop

Er zijn ontzettend goede vintage trouwjurken winkels en webshops, en ik heb niet de ambitie om er daar één van te worden. Maar soms kom je iets tegen wat je echt niet kan weerstaan, zoals deze vintage trouwjurken. Afkomstig uit de jaren 60-70, uit duidelijk verschillende stijlperiodes. Ik verkoop ze voor kleine bedragen. Dan houd je nog geld over om ze professioneel te laten reinigen en aan te laten passen. Bovendien hoef en wil ik er niet veel aan te verdienen. Ik verkoop ze omdat ik het gewoon heel leuk vind als iemand er -net als ik- heel blij van wordt. Misschien ben jij dat wel.

Jaren 60 bruidsjurk

Deze jurk is echt een schatje. Met opstaand boordje en kraagje aan de achterkant. De kleine pofmouwtjes zijn gemaakt van hetzelfde kant als de kanten banen op de jurk. Hier en daar zitten er nog kleine stoffen bloemetjes op, er missen er een paar. Het is waarschijnlijk mooier om ze eraf te halen, maar misschien dat de nieuwe eigenaar het leuk vindt om daar nog iets mee te doen. Verwerken in je haaraccessoires bijvoorbeeld. Deze jaren 60 trouwjurk heeft een klein maatje, ik schat 36, en heeft wel wat kleine mankementen. De kraag heeft wat verkleuring, er zijn enkele kleine vlekjes en er zit een kleine beschadiging in de stof van de rok (geen gat, en het is ook niet opvallend). Het lijfje is gevoerd en de rok heeft een stijve onderrok zodat de jurk mooi strak valt. Deze jurk verkoop ik voor €49,95

Jaren 60 trouwjurk te koop

jaren 60 trouwjurk retro

Jaren 70 trouwjurk met vlindermouwtjes

Romantische jurk met bijzondere mouwtjes en strik op de rug. Normaal gesproken krijg ik de kriebels van jurken met strikken op de bips. Ik krijg er beelden bij van mega over-the-top synthetische jaren 80 bruidsjurken. Maar bij deze jurk is de mooie luchtige strik met krullende uiteinden wel heel mooi. De mouwtjes zitten vast aan de voorkant van het lijfje. De jurk heeft een klein beetje verkleuring, waarvan ik verwacht dat het er nog uit gaat. Verder is deze jurk gewoon in hele mooie conditie. Welke petite bruid met maat 34 gaat stralen in deze romantische jurk voor €59,95?

vintage trouwjurken te koop

Jaren 70 trouwjurk te koop

Jaren 70 bruidsjurk met sleepje

Ook deze mooie jurk trok mijn aandacht. De wijd uitlopende mouwtjes, de sleep die al begint als een soort cape vanaf de schouders, de kanten applicaties. Al die elementen kunnen een jurk snel over-the-top of schreeuwerig maken, maar in dit geval is het een heel elegant jurkje geworden. De halslijn is prachtig en loopt uit in een spectaculaire sleep. De jurk heeft wel wat vlekjes, waarvan ik hoop – maar niet zeker weet- of ze eruit gaan. Ze vallen niet heel erg op. Ook deze jurk heeft een maat 36 en mag weg voor €49,95.

jaren 70 trouwjurk met sleepje

Jaren 70 bruidsjurk met sleep

Interesse?

Deze vintage trouwjurken zijn te koop, maar ik verkoop ze niet (zomaar) via de webshop. Het zijn trouwjurken en bovendien zijn ze zo’n 40-50 jaar oud. Die moet je zien, voelen en aantrekken. Zeker aangezien het kleine maatjes zijn, en ze allemaal wel een vlekje of beschadiging hebben (maar ik verkoop niets wat niet draagbaar en mooi is!). Dus ben je geïnteresseerd in één van deze jurken? Neem dan contact op en kom langs in Oss. Wil je meer foto’s of info, neem dan ook even contact op via mail of whatapp. Je kan altijd rekenen op een snel en eerlijk antwoord.

Alle drie de vintage trouwjurken zijn naar een een bruidsmodezaak in Belgie gegaan. De eigenaresse is fervent verzamelaar en stelt ze tentoon in haar zaak. Wat een prachtige bestemming!