Ken je dat? Je vriendin, dochter of zus gaat trouwen en natuurlijk wil je er leuk uitzien. Dé gelegenheid voor een nieuwe jurk, en dan het liefst een echt mooie die de hele dag lekker zit en mooi staat. Maar na de bruiloft hangt dat mooie jurkje (of pak) stof te vangen in de kast. Te chique om zomaar aan te doen. En als je regelmatig een bruiloft -of andere bijzondere gelegenheid- hebt, dan hangt je kast straks vol met mooie nieuwe jurken die je nooit meer aan doet. Zonde! Dat vond Frederique ook, en daarom heeft ze Prêt-à-Fred opgericht.

Designerpak huren voor een bruiloft

Prêt-à-porter

Prêt-à-porter is een term die je vast al wel eens gehoord hebt. Het is de collectie van grote modemerken die in serie is gemaakt. Geen haute-couture maar wel een designerjurk met perfecte pasvorm en kwaliteit. Zeg maar de betaalbare versie van haute couture. Nou ja, betaalbaar, je betaald al snel honderden euro’s voor één outfit. Leuk, als je het vaak draagt, maar voor één keer… zonde toch? Bovendien moet zo’n outfit ook nog gestoomd worden, want gewoon in de was, dat is geen optie. Dat moet leuker, praktischer en betaalbaarder kunnen, dacht Frederique. Daarom heeft ze Prêt-à-Fred opgericht. Hier huur je dat fantastische designer-jurkje -of pak- van Badgley Mischka, Diane von Furstenberg of Marchesa Notte, voor een prijs waar je normaal nog geen uitverkoopje voor hebt. Handig!

Badgley Mischka jurk huren voor een bruiloft

Zo gemakkelijk is een designerjurk voor een bruiloft huren.

Je huurt bij Frederique een jurk voor 4 dagen. Genoeg tijd om hem te passen, stylen, dragen en terug te brengen. That’s it. Elke outfit wordt gereinigd na gebruik, en dit is allemaal bij de prijs inbegrepen. Zo heeft de volgende huurder ook weer een nieuwe outfit. En aangezien het allemaal designerstukken zijn, is de kwaliteit en pasvorm top. Perfect voor regelmatig dragen dus. In landen als Amerika is een designerjurk huren al de normaalste zaak van de wereld. Want niet alleen scheelt het een hoop geld, het is ook veel beter voor het milieu én laten we eerlijk zijn: zo’n mooie jurk verdient het toch ook gewoon om veel gedragen te worden! Maar dan wél door iemand anders.

Little Black Dress dress huren voor een bruiloft

Jouw eigen designerjurk verhuren?

Heb je nu zelf ook al een kast vol designer-jurken? Je kunt je jurk ook laten verhuren door Frederique. Op dit moment zijn de outfits van Prêt-à-Fred alleen beschikbaar in Amsterdam, maar wellicht (en hopelijk) breidt Frederique snel uit zodat iedereen haar outfits kan huren. Hier vind je een aantal van mijn favoriete outfits. Welke is jouw favoriet?

Pret-a-Fred, designer jurk huren

Prêt-à-Fred pop-up event op 20 juni

Leuk? Maar eerst eens vrijblijvend een kijkje nemen? Op 20 juni organiseert Frederique, samen met SLFMD Tailoring een pop-up event op de Zuidas. Hier kun je onder het genot van een hapje en drankje de collectie bekijken, informatie inwinnen én passen. Bovendien krijg je 25% korting op je eerste huur-outfit. Meer informatie vind je op de het Facebook-event van Prêt-à-Fred.

Wil je ook een designerjurk voor een bruiloft huren? Bekijk alle outfits van Prêt-à-Fred op de website, en kom regelmatig terug want Frederique is vastbesloten om snel te groeien en nog veel meer fantastische jurken en pakken toe te voegen. Zo kies je voor elke bruiloft (of jubileum, of sollicitatiegesprek, of gala..) een andere outfit.

Designerjurk huren voor een bruiloft