Een paar heftige maanden, dat waren het. Maanden waarin ik me niet kon focussen op werk of de webshop. Maar daar komt snel verandering in, want mijn handen jeuken om weer aan de slag te gaan. In dit blog praat ik je even bij.

Salta Trampoline

Een nieuw jaar, een nieuw huis

In november kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. Een voormalig boerderijtje dat van top tot teen gerenoveerd moest worden. Muren, vloeren, alles werd gesloopt voor een nieuwe indeling, een energiezuiniger huis en meer comfort. Zonder afbreuk te doen aan de charme van een oud huis natuurlijk. Wat een klus! Eind februari was de aannemer klaar met zijn werk, en was het onze beurt: tegelen, een keuken in elkaar zetten, we hebben van alles geleerd en blijven daar nog wel even mee bezig. Een klushuis is altijd onze droom geweest, en het voelt als een enorme privilege om dit te mogen doen.

Veel vintage

Want wat is het bijzonder om een huis helemaal zelf in te mogen richten! Met uiteraard veel vintage tinten én een vleugje Art Deco. We hebben nu eindelijk een keuken waar we allemaal in passen en samen kunnen koken, een grote tuin waar ik helemaal los kan gaan met m’n moestuin- en permacultuur projecten. En niet te vergeten: mijn eigen werkplek! Heerlijk om niet meer alles van hot naar her te hoeven sjouwen. Gelukkig had ik me goed voorbereid en gezorgd dat de webshop goed gevuld was zodat alles gewoon door kon gaan. Maar deze voorraden zijn inmiddels behoorlijk geslonken. Terwijl het drukke trouwseizoen al voor de deur staat! Tijd om flink aan de slag te gaan dus. Mijn werkkamer is nog niet helemaal af, maar het wordt fantastisch.

witte kersenbloesem

De toekomst van Hip je Huwelijk in

Het voordeel van een tijd met iets compleet anders bezig te zijn, is dat je alle tijd hebt om dingen te laten bezinken en na te denken over waar je hart ligt. Ik heb de afgelopen jaren vaak genoeg gedacht: ik stop er mee en zoek een baan buitenshuis. Ik vind het heerlijk om mijn eigen tijd in te delen en alles zelf te bepalen, maar er is ook regelmatig de twijfel: is het wel leuk/mooi/bijzonder genoeg? Maar het gevoel dat ik krijg als ik een mooi vintage accessoire vindt of inpak, daar kan niets tegenop. Ik ga dus gewoon lekker verder, op de koers die ik al eerder in heb gezet. Dat betekent meer bruidsvintage, en een mooie collectie leuke en betaalbare cadeautjes voor de bruid met sixpences en something blue. Nu ik al mijn materialen weer zie krijg ik ook weer veel inspiratie om zelf mooie dingen te gaan maken.

antieke tegelvloer in ons nieuwe huis

Nieuwe producten én nieuwe jasjes

Hoewel mijn werkplek nog niet helemaal ingericht is – en ik dus nog niet los kan gaan met al die prachtige vintage stoffen en materialen- kan ik al wel werken aan de voorraad en de kleinere producten. Op korte termijn kun je dan ook nieuwe modellen verwachten van de Something Old, Something New speld (want ook model 11 is inmiddels bijna uitverkocht!) en heb ik nieuwe Silver Sixpences. Ook ga ik weer een flinke voorraad maken van het populaire ringkussen-setje Sweet en komt er een offwhite variant. Ik heb nog heel veel vintage medaillons liggen voor in de Hip je Huwelijk in webshop én de Vintage Accessoires webshop. En waar ik heel enthousiast over bent: de populaire Pin your Sixpence krijgt een nieuw jasje, én het wordt mogelijk om hem zelf samen te stellen. Dit alles gaat in de komende 2 weken gebeuren dus houd de site in de gaten, of volg me op Facebook en hoor het als eerste!

vintage medaillons webshop