Er staat nogal iets te gebeuren. Een verbouwing, een verhuizing, en een (korte) sluiting van de webshop. Maar ook een langere periode dat ik geen op maat opdrachten aan kan nemen. Ik praat je even bij in onderstaand blog.

verliefd op mijn ramen!

Hip je Huwelijk in verhuist

Ik schreef er al eerder over: wij hebben een boerderijtje gekocht en zijn dat van dak tot vloer volledig aan het renoveren. En dat is nogal een project. Bijna alle muren zijn eruit, de vloer is eruit, het dak is geïsoleerd en opnieuw gedekt, alle elektra en waterleidingen worden opnieuw vernieuwd en er komt een rij raampartijen waar je helemaal verliefd op wordt. Hallo licht! Je kunt je voorstellen wat een werk dat is.

En het is dan ook nog lang niet af. Nog lange niet, nog lange niet! Maar we gaan er toch over 2,5 week al wonen omdat ons huidige huis verkocht is. Dat wordt dus doorknallen tot die tijd en vervolgens kamperen in eigen huis. Ook dat hoort erbij als je een oud huis koopt (al geef ik eerlijk toe dat ik wel had gehoopt al iets verder te zijn).

kilometers leiding!

Over stoffen, kant en miljoenen pareltjes

Bij verhuizen hoort ook uitzoeken en inpakken, en ik moet (met het schaamrood op mijn kaken) toegeven dat ik teveel spullen heb. Mijn kleding past op 2 planken, dat van mijn man ook. We hebben weinig overbodige ballast en zelfs de spullen van de kinderen passen in een paar dozen. Less is more. Maar dan komen wij bij mijn werkspullen aan… en dat is veel. Heel veel. In 14 jaar (ja echt, zolang doe ik dit al) heb ik heel veel verzameld. Prachtige rollen vintage stof, dozen vol met kant en potten vol met pareltjes en lovertjes en wat al niet meer. Er liggen zelfs nog 2 fantastische vintage trouwjurken die ik laatst tegenkwam en echt niet kon laten hangen. Ik ben bang dat het vrachtwagentje voor mijn spullen alleen al een keer extra moet rijden. En dan reken ik de vintage accessoires van de 3 Birds Design webshop nog niet eens mee. Oeps.

hier komt de deur naar mijn atelier!

Mijn eigen plekje

Waar ik enorm naar uitkijk is dat ik straks een echte werkplek heb. Waar ik al mijn spullen kwijt kan, waar ik werk waar ik mee bezig ben gewoon kan laten liggen en waar ik ook mensen kan ontvangen. Het lijkt me -na al die jaren webshop- ook zo leuk om mensen te ontvangen. In alle rust en met een kop thee je wensen doorspreken of een mooi accessoire te bekijken of passen voordat je het koopt. Een soort eigen winkeltje (een droom die ik al 14 jaar heb!).

Voor die tijd wordt het nog even afzien en doorbuffelen. Maar we doen niet alles zelf hoor, dit is zo complex en met onze banen ook niet eens te combineren. We zijn heel blij dat er elke dag vakkundige mannen (en af en toe een enkele vrouw) rondlopen die heel veel voor ons doen. Dat betekent dat wij gewoon kunnen werken. Ik doe dus ook mijn uiterste best om een goede voorraad op te bouwen zodat ik de webshop maar heel even dicht hoeft te doen. En dat is van 12 t/m 21 februari.

Nog geen huis, maar wel een balzaal!

Geen opdrachten tot 1 april

De webshop is dus gesloten van 12 t/m 21 februari, maar mijn borduurmachine en kostbare stoffen blijven nog wat langer veilig opgeslagen. Daarom is het tot 1 april niet mogelijk om een op maat gemaakt ringkussen of zakdoekje te laten maken. Mocht jullie bruiloft na april zijn, en je graag iets wilt laten maken dan kun je natuurlijk wel alvast contact opnemen. Dan laat ik het je weten wanneer ik weer kan beginnen en kunnen we ook alvast even kijken naar je wensen en het patroon. Wel ga ik de komende 2 weken nog een aantal nieuwe ringkussens en vintage zakdoekjes in de webshop zetten.

Bestellingen tot 12 februari worden uiteraard meteen ingepakt en verzonden, uiterlijk de dag na plaatsen van de bestelling. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat er iets uitverkocht raakt, dus houdt hier rekening mee. Mijn excuses voor het ongemak.

Ik zorg voor een goede continuïteit en snelle verzending, maar mocht jij door dit alles toch een beetje zenuwachtig worden of je bestelling wel op tijd verzonden wordt: neem gerust even contact op via mail, Facebook of WhatsApp (06-28403948). Ik sta (ook in deze hectische periode) voor je klaar!