Het was best een gokje, toen ik een jaar geleden de eerste exemplaren van de spelden met Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue & a Sixpence maakte. De spelden moesten in het buitenland besteld worden, iets wat sowieso altijd spannend is. En kon ik wel alle 5 de lucky items vinden en de spelden blíjven maken? Het is namelijk helemaal niet zo makkelijk om de kleine items te vinden én ze te combineren zodat ze bij elkaar passen qua grootte, kleur en vorm. Maar inmiddels staan alweer het 10e en 11e model in de webshop! Fantastisch als een gok een succes wordt! Een mooi moment voor een kleine terugblik én om je te laten weten wat er allemaal mogelijk is.

Something Old, New, Borrowed & Blue..

Elke bruid kent het rijmpje, de items die je geluk te brengen: iets oud, nieuw, geleend en blauws. De sixpence is nog steeds vrij onbekend, en daarom juist een heel leuk (want onverwachts!) cadeautje voor de bruid. Ik schreef al eerder over de symboliek die achter elke item zit, want ik houd van dit soort tradities. Sterker nog, deze webshop is gebaseerd op dit welbekende rijmpje. Juist omdat het zo lastig is om deze kleinoden bij elkaar te zoeken ben ik begonnen met het zoeken, maken en opknappen van mooie Something Old accessoires, Sixpences en producten met Something Blue. En gaandeweg ben ik me gaan realiseren dat ik zo houd van bruidsvintage en het opknappen van oude accessoires dat ik begon met een tweede webshop, helemaal gericht op vintage accessoires.

something old, something new.. en de trouwdatum!

Spelden met Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue

De afgelopen jaren kwam regelmatig de vraag of ik dit soort spelden met  Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue & a Sixpence kon maken. Bruiden en vooral vriendinnen van bruiden hadden deze gezien op Etsy of Pinterest en vonden deze zo leuk dat ze ze graag wilden kopen. Telkens als ik zo’n mailtje, whatsppje of Facebook-berichtje kreeg ging ik weer op zoek naar de spelden, maar telkens tevergeefs. Uiteindelijk (en vooral omdat ik ze zelf ook zo leuk vond) de gok genomen en ze besteld in het buitenland. De lange levertijd kon ik goed gebruiken om op zoek te gaan naar al die kleine items! Want  dat lijkt makkelijk, maar waar vind je iets ouds, of iets geleend? Met een hoop creativiteit, speurwerk en zoeken in alle materialen die ik de afgelopen 14 jaar (ja, echt, zo lang bestaat deze webshop al!) verzameld had, kon ik de eerste exemplaren maken: 5 stuks!

Something old, something new, something borrowed, something blue. And a sixpence in her shoe

Kleine oplages

Die eerste 5 exemplaren vlogen weg. Zo leuk! Maar de uitdaging blijft, bij elke speld weer. Vooral something old zorgt voor een beperkte voorraad. Mooie oude knoopjes heb ik wel, maar dan nét het goede formaat en dan meerdere exemplaren. Dat blijkt vaak toch best wel lastig, maar die uitdaging vind ik juist leuk. De mooie bruidsknoopjes van glas die ik ooit heb gekocht uit een inboedel van een oud bruidsmodeatelier zijn nu helaas echt op. De laatste hiervan zitten aan het allerlaatste exemplaren van speld #9.

speld met something old, something new

Gepersonaliseerde spelden

Er zijn ook gepersonaliseerde spelden met Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue & a Sixpence, zowel in de shop als op verzoek gemaakt. Zo maakte ik al een keer een speld met een stukje stof van een zakdoek van de oma van de bruid. En kreeg ik een heel leuk telefoontje van een zus van een bruid. Zij had al een keer een speld laten maken voor een vriendin, maar wilde voor haar zus iets nóg persoonlijkers laten maken. Ze koos onder andere voor een Silver Sixpence en een Devotiehartje als Something Old. Prachtige combinatie! Ook heel leuk is het om een (hele kleine) trouwfoto van je ouders of grootouders erin te verwerken. Als deze al heel wat jaartjes getrouwd zijn is dit een hele bijzondere én persoonlijke Something Old.

Speld met something old, new, borrowed & blue, én een sixpence

De spelden in de webshop

In de shop probeer ik altijd één of twee verschillende spelden met Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue & a Sixpence op voorraad te hebben, waarvan eentje een hartje heeft dat gestempeld kan worden met de trouwdatum. Een leuk, persoonlijk accent én een unieke Something Borrowed: voor één keer is deze dag speciaal aan het bruidspaar uitgeleend. Elk model is gemaakt in een kleine oplage, soms zijn dit 5 stuks, soms 15. Maar nooit meer. Zo blijft het leuk én uniek. Wel heb ik van sommige kleine items nog enkele exemplaren liggen. Dus mocht je graag een bepaald hangertje, swarovski kristal of item willen, laat het gerust weten. Dan kan ik een speld maken die helemaal aan jouw wensen voldoet!

Speld met something old, something new, something borrowed, something blue

Heb je zelf wensen of ideeën? Laat het me weten, via mail, whatsapp (06-28403928) of Facebook. Ik kan niet beloven dat het altijd mogelijk is, maar ik denk graag met je mee. Zo maken we samen een persoonlijke speld met de mooiste combinatie.

speld met something old, new, borrowed, blue en een sixpence