Vlinders loslaten op jullie bruiloft? Maar dan op een diervriendelijke en verrassende manier? Met Le Papillon Magique kan dit. Magische vlinders van papier! Ik vertel je erover in dit blog en vertel je waar je ze in Nederland kunt kopen. En helemaal leuk: er zijn veel verschillende vlinders dus je kunt ze helemaal passend bij jullie stijl en bruiloft maken.

Echte vlinders loslaten op jullie bruiloft? Denk aan het welzijn van de dieren

Een paar jaar terug was daar opeens de trend om vlinders los te laten tijden je bruiloft. Persoonlijk krijg ik daar een beetje de kriebels van. Hoewel de producenten de vlinders met veel liefde en aandacht kweken en ze in een goede doos vervoeren, kan er toch nog wel wat mis gaan als de doos eenmaal bij het bruidspaar is. De vlinders mogen niet te lang in de doos zitten, moeten op de juiste temperatuur bewaard worden, en het loslaten wordt alleen bij het juiste weer echt een succes. Wind, regen, donker, alles beïnvloed óf en hoe ze gaan vliegen. En gaan ze niet vliegen, dan zijn mensen snel geneigd om met hun handen in de doos ze proberen aan te sporen. Deze stressvolle situaties lijken me niet goed voor levende dieren. Weet je zeker dat de condities goed zijn, en kun je een verantwoord persoon aanstellen om goed voor ze te zorgen voor het loslaten? Dan kan vlinders loslaten op jullie bruiloft prachtig zijn. Maar twijfel je of zijn de condities niet perfect, dan kun je ook een andere keuze maken. Er is namelijk ook een heel leuk alternatief: Le Papillon Magique, oftewel de Magic Flyer Vlinder.

Vlinders op jullie bruiloft alternatief

La Papillon Magique – echte vlinders van papier

La Papillon Magique is ontwikkeld door een Frans echtpaar en de vlinders gaan de hele wereld over. Ze zijn al te zien geweest in videoclips en op feestjes van celebrities. De vlinders zijn van gemaakt van papier en hebben een veer die kan worden aangespannen door het opdraaien van het elastiek dat erin zit. Open je de verpakking dan springt de veer en vliegen de vlinders door de lucht. Er zijn vlinders in allerlei stijlen en kleuren. Kies een enkele kleur of patroon voor een mooi stijlvol effect of vlinders in verschillende kleuren voor een vrolijk spektakel. Je kunt de vlinders ook meesturen met jullie uitnodiging. Als jullie gasten de uitnodiging openmaken vliegt het vlindertje uit de kaart. Zeker weten dat jullie gasten verrast zijn!

alternatief voor vlinders op een bruiloft: le papillon magique

Mix & Match en creëer je eigen stijl

Je koopt de vlinders bij Send You Happiness in pakketjes van 3, 4 of 10 stuks. Roze, blauw, met een barok patroon of met een echt vlinder patroon. Je kunt ze zelfs in jullie eigen ontwerp laten maken (vanaf 500 stuks). Ze zijn goedkoper dan echte vlinders, doen het altijd én je kunt ze het hele jaar gebruiken. En hebben jullie je moment gehad? Geef ze door aan de kinderen op de bruiloft. Je kunt ze namelijk meerdere malen gebruiken, dus succes verzekerd. En als je er dan ook nog bijpassende tattoos bij koopt, kun je niets meer fout doen bij je neefjes, nichtjes en kinderen van vriendinnen (tip: Bianca van Cadeaus en Kaarten kan ook tattoo’s speciaal voor jullie bruiloft ontwerpen!). Je kunt ook een compleet pakket met een boek kopen waar de vlinders precies inpassen. Op het juiste moment open je het hartvormige boek en vliegen de vlinders mooi gelijkmatig weg. Het boek kun je vervolgens gebruiken als gastenboek. Leg hem opengeslagen op jullie cadeautafel, met de vlinders eromheen. Hebben jullie gasten meteen een bijzonder gespreksonderwerp!

Magic Flyer Vlinders met gastenboek