Het is hier al een tijdje wat rustiger. Zowel op het blog als met het toevoegen van nieuwe producten. Bestellingen gaan wel gewoon elke dag op de post en ik plaats regelmatig nieuwe vintage producten, maar de handgemaakte producten en mijn andere webshop stond even op een laag pitje. De reden hiervoor is een beetje leuk, maar vooral ook heel verdrietig. In dit blog praat ik je een beetje bij én vertel ik over wat er allemaal staat te gebeuren.

Groot verdriet

De afgelopen maanden zijn er 2 mensen van onze naaste familie ernstig ziek geworden, en één daarvan is 2 weken geleden overleden. Het was iemand van wie ik ontzettend veel hield, dus dit heeft mij behoorlijk uit het lood geslagen. Met de ander gaat het gelukkig nu een stuk beter, al zal hij waarschijnlijk nog wel maanden (misschien wel jaren) aan het herstellen zijn. Alles hier in het huis stond de afgelopen maanden in het teken van deze 2 mensen waar wij heel veel van houden. Verdrietige tijden, en dat terwijl wij juist zulke leuke tijden tegemoet gingen.

Dit kettinkje heb ik wel eens gemaakt voor de overledene, nu is het weer terug bij mij.

Groot nieuws

Wij hebben namelijk een aantal maanden een nieuw huis gekocht! Jarenlang keken wij al rond naar een oud woning om helemaal op te knappen en eigen te maken. En opeens was daar dat boerderijtje! Niet te groot, niet te klein, op een groot perceel, vlakbij het centrum (handig met kinderen die straks allemaal puber zijn) en betaalbaar. En we kunnen er een mooie atelier/winkelruimte voor mij maken. Superspannend allemaal! Alleen maar voordelen dus? Nou nee, het is een huis van 90 jaar oud, nauwelijks geïsoleerd, hokkerig en het is interieur is ergens in de vorige eeuw blijven hangen. En dan bedoel ik niet de oorspronkelijke jaren 20/30 of de fantastische midcentury periode. Nope. Denk jaren 70, bruine badkamer, schrootjes en hokkerigheid. Een uitdaging dus. En omdat we boven een slaap- en badkamer missen, schakelde we architect Huib Koman in om eens met ons mee te kijken naar de mogelijkheden. En niet alleen schetste hij het perfecte plaatje voor de bovenverdieping, hij zag beneden ook zoveel mogelijkheden, Mogelijkheden waar wij zelf niet eens aan dúrfden te denken.

Huis in de verkoop

En -alsof dit nog niet genoeg heftigheid was- kwam daar dus ook nog de verkoop van ons huidige huis bij. Ons fijne huis, waar we met zoveel liefde de afgelopen 12 jaar hebben gewoond. Waar onze kinderen geboren zijn en we zoveel fijne momenten hebben beleefd. Je merkt, ik heb het daar best een beetje moeilijk mee. Gelukkig werden we bij het verkoopklaar maken van ons huis geholpen door Claudia, de beste -en leukste!- makelaar van Oss én de fantastische verkoopstyliste Margriet van Fraai! Verkoopstyling. Met succes, want ons huis was in 1,5 week verkocht. Aan hele leuke, enthousiaste mensen die van dit huis weer een heel fijn thuis gaan maken. Voor de nieuwsgierigen, hij staat nog op funda.

foto: Fraai! Verkoopstyling

Oh ja, ook nog vakantie

Heftige tijden dus, waarbij geluk en verdrietig elkaar afwisselden. Tussendoor kregen de kinderen nog vakantie, poetste ik me een slag in de rondte, gingen we op vakantie naar Denemarken, begon de hele riedel rondom school en sport weer en vertrok manlief alweer voor meerdere malen naar het buitenland voor het werk. Gelukkig lijken we nu in iets rustiger vaarwater te komen en raken we weer een beetje gewend aan het school/sport/werk ritme. Tot de sleuteloverdracht dan, want dan gaat de verbouwing van start. Maar gelukkig kunnen we nog 4 maanden in huidige huis blijven zitten tijdens de verbouwing. Natuurlijk zijn er de komende tijd genoeg huiszaken die aandacht zullen vragen, maar gelukkig ontstaat er nu ook weer wat ruimte voor werk en alle plannen die ik nog heb.

En nu -gelukkig- weer lekker aan de slag

Om te beginnen heb ik de ringkussens met namen en datum weer online gezet, zoals het romantische Lovely in ivoor en met zacht kant en het frisse, hippe model Infinity Heart. Ook neem ik weer opdrachten aan voor een ringkussen op maat. Dus heb je speciale wensen? Misschien wel een ringkussen met jullie trouwlogo, in bepaalde kleuren of stijl, of een ringkussen die om de halsband van jullie hond geschoven kan worden? Daag me uit, en ik maak voor jullie het perfecte gepersonaliseerde ringkussen. Ook heb ik nieuwe zakjes gemaakt voor alweer de allerlaatste modellen van de ex voto hartjes, waarvan de eerste al in de shop staat. De nieuwe vintage zakdoekjes staan klaar om online gezet te worden en de komende dagen ga ik ook weer aan de slag met de andere vintage accessoires. Ik heb er zin in!

Gepersonaliseerd ringkussen met namen en datum en swarovski. Je kunt zelf een kleur borduurgaren en lettertype uitkiezen. Snelle levering