Ideeën voor Something Old

Als alles in je webshop om het rijmpje Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue draait, dan mogen informatie en tips over deze traditie niet ontbreken natuurlijk. Ik schreef al een stukje over de Something Old, Something New traditie, waar het ontstaan is en waar elke geluksbrenger eigenlijk over gaat (en zoals vroeger nou eenmaal zo was, draaide dat maar om één ding). En ik schreef ook al een stukje over de traditie van de sixpence, het Engelse muntje dat de bruid in haar linkerschoen hoort te dragen. Maar Something Old, hoe pas je dit toe in je bruidsuitzet? Nou, dat is makkelijker dan je denkt hoor, zeker als je een beetje creatief gaat denken. En laat ik daar nu juist goed in zijn. Dus hieronder vind je heel veel ideeën voor Something Old, welke ga jij gebruiken voor jullie bruiloft?

something old voor je bruiloft

Something Old: denk outside-the-box

Het blijft een lastig onderdeel van het Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue rijmpje: Something Old. Je denkt al snel aan sieraden of andere ‘luxe’ producten bij een bruiloft, maar dit hoeft helemaal niet. Het mooiste is als je Something Old betekenis heeft. Als hij van iemand komt die je dierbaar is, óf als het zo een mooie Something Old is dat jij hem ook weer kunt doorgeven aan jouw kinderen en familie. En dat kan heel eenvoudig zijn, heel luxe, heel goedkoop of duur. Maar vergeet niet: tradities zijn leuk, maar daar mag je best een eigen draai aan geven. Waarom zou je jullie Something Old niet laten dragen door de man in de vorm van een paar mooie vintage manchetknopen? Of maak of verzamel iets voor de decoratie van de locatie of de ceremonie van oude stof. Het is tenslotte jullie feestje.

ideeën voor something old, ook voor de bruidegom

Ideeën voor Something Old van familie en dierbaren

Een mooi sieraad of accessoires van je moeder of grootmoeder is natuurlijk iets waar je meteen aan denkt. Maar misschien is dit er wel helemaal niet, óf past deze helemaal niet bij jouw stijl. Denk daarom ook eens outside the box. Kun je er iets anders meedoen? Die prachtige parelketting van je oma kun je bijvoorbeeld ook mee laten vlechten in je haar. Of misschien heeft oma of een tante nog wel ergens een oude naaibox staan. Laat een stukje stof of kant uit die box bijvoorbeeld verwerken in een zakdoek (zoals ik mocht doen voor de bruiloft van Bart en Bo) of ander accessoire, of naai hem zelf op je kousenband of aan de binnenkant van je jurk.

Hieronder vind je nog meer ideeën voor Something Old om een sieraad, of ander item van een dierbare te gebruiken.

parels voor de bruid, een klassieke something old

Een oude zakdoek van je opa of oma
Een paar oorbellen van je moeder of oma
Een medaillon met een (trouw)foto van je grootouders of ouders
Een kousenband van iemand die al lang getrouwd is
Een oud stukje stof van een kledingstuk van je oma
Een stukje stof op kant van de trouwjurk van je oma of moeder
Een trouwfoto van je (groot)ouders, verwerkt het bijvoorbeeld aan een hanger voor aan je boeket
Een stukje lint of kant uit grootmoeders naaidoos, bijvoorbeeld vastgemaakt aan je kousenband
Een oude broche van een familielid, die je vastmaakt aan je boeket
Een oud muntje, zoals een kwartje of een dubbeltje, een familielid heeft die vast wel ergens liggen
De parelketting van je moeder of oma, maar dan meegevlochten in je haar
Een oude broche die je vermaakt (of laat vermaken) tot een mooi accessoire voor je haar
Het oude horloge van je opa, gedragen door je aanstaande

ideeën voor something old, van bruid en bruidegom tot decoratie

Onverwachte Something Old ideetjes

Zoals ik al eerder zei: denk eens anders. Tradities zijn er ook om je eigen draai aan te geven. Dus waarom geen Something Old die je kan dragen bij de ceremonie of wanneer je naar buiten gaat zoals een mooi paar oude handschoenen. Deze kun je gemakkelijk ook weer uittrekken. En ja, waarom ook niet die lekker zittende schoenen of onderbroek die je al jaren hebt? Niemand ziet het! Trouwens, die sneakers staan ook nog eens heel tof onder je trouwjurk! Wist je trouwens dat de traditionele Something Borrowed van eeuwen terug, een onderbroek van iemand die gelukkig getrouwd is was? Dat lijkt me niet helemaal meer van deze tijd, dus mix & match oud met nieuw. Misschien brengen deze onverwachte Something Old ideetjes je inspiratie voor jouw unieke en verrassende geluksbrenger.

sneakers onder je trouwjurk. ideeën voor something old

Een mooie oude oldtimer om je naar het stadhuis te brengen
Het parfum dat je al je hele leven draagt
Een paar mooie vintage handschoenen
Een mooie oude haarspeld
Een sixpence, een Engels geluksmuntje
Je favoriete onderbroek (kom, we weten allemaal dat je die hebt)
Je favorite sneakers. Waarom niet, als je een lange jurk hebt zie je ze niet en ze staan geweldig op de foto
De oude familiebijbel, leg hem tijdens de ceremonie bij jullie neer
Je doopsieraad
Foto’s uit jullie kindertijd, en van jullie samen, dit hebben wij ook gedaan met onze herbevestiging
Een oud lint of stukje kant dat je (onzichtbaar) verwerk in je kapsel

ideeën voor something old: verwerk een stukje kant of lint in je kapsel

Ideeën voor Something Old uit een vintage winkel

Ook in de kringloop, vintage winkels of in webshops kun je mooie schatten opduiken. En wie heeft gezegd dat het per se iets voor de bruid moet zijn? Het kan ook iets voor de ceremonie, het feest of de bruidegom zijn. Ga op schattenjacht, denk creatief en maak zelf je mooiste Something Old.

Ideeën voor something old: een sluier uit de familie

Een mooi klein schoteltje om de ringen op te leggen
Een mooi doosje om de ringen in te doen
Een slinger gemaakt van oude kleedjes
Een oude knoop die je vastnaait aan bijvoorbeeld je kousenband
Een vintage trouwjurk. Er zijn prachtige exemplaren te koop bij bijvoorbeeld NamaNama
Een oude sluier, deze zijn vaak prachtig en tijdloos
Een vintage zakdoekje, voor je ‘tears of joy’ (of die van je moeder)
Een oude typemachine, zet hem neer in plaats van een gastenboek en laat de gasten iets typen

oude typemachine voor je bruiloft

Ik hoop dat dit artikel je op wat nieuwe ideeën heeft gebracht, en je wellicht zelfs een beetje creatief heeft gemaakt. En mocht je er toch niet uitkomen, neem dan eens een kijkje bij je Something Old artikelen in mijn webshop. Deze zijn allemaal door mijzelf met zorg verzameld en zijn stuk voor stuk mooi genoeg om een nieuwe traditie mee te starten. Misschien draagt jullie dochter of kleindochter later jouw Something Old wel. Maar oud, nieuw, creatief of klassiek, wat je ook doet, vergeet niet: het is jullie feestje!