Welkom op  je Bruiloft – inspiratie event in Oss

Ik schrijf niet vaak over trouwbeurzen. Ze zijn vaak regio-gebonden, en dat is niet zo handig voor een landelijk blog. Lees je iets leuks, is het aan de andere kant van Nederland! Maar voor dit inspiratie event maak ik een uitzondering. Hij wordt namelijk gehouden in mijn eigen stad, én er doen heel veel leuke en unieke ondernemers aan mee. Zij laten zien dat trouwen in Oss én in (en rond) Oss shoppen voor jullie bruiloft zeker de moeite waard is. Dus zet hem in je agenda: vrijdag 23 februari Welkom op je Bruiloft!

trouwen in Oss

Oss is zo gek nog niet

Ik woon nu alweer zo’n 14 jaar in Oss, en dat bevalt me prima. Hoewel ik een echt stadsmeisje ben – wiens hartje nog steeds harder gaat kloppen wanneer ze de brievenoord brug overrijd – houd ik van het gemoedelijke van het Brabantse. Oss is groot genoeg om anoniem te zijn, en klein genoeg om persoonlijk te zijn. En een lekkere no-nonsense stad, net als Rotterdam. Doe maar normaal, en hard werken, dan kom je er wel. Maar na het werken, ja dan is het tijd om lekker te genieten. Van lekker eten, familie, vrienden. The best of both world.  Die combinatie zie je ook terug aan de ondernemers hier in Oss. Elke ondernemers werkt keihard, maar weet ook hoe belangrijk het is om samen te zijn en te genieten en die combinatie levert mooie producten op.

trouwen in oss - Chocolaterie en patisserie Christian
Fotografie: Door Danny Fotografie (https://www.doordannyfotografie.nl)

Trouwen in Oss

Niet alleen zijn er heel veel ondernemers, er is ook een hele actieve winkeliersvereniging in Oss. Zeker in de zomer is er elk weekend wel wat te doen. Een muziekfestival, een foodfestival, fashion week, optredens, kermis, maar iets speciaal voor bruidsparen.. dat was er nog niet! Gek, want met ruim 70.000 inwoners heeft de gemeente Oss toch echt aardig wat bruiloften elk jaar. En die kunnen op prachtige plekjes trouwen. Zoals het prachtige Klooster Bethlehem in Haren, het Jan Cunen Museum in hartje Oss (ook onze trouwlocatie!) of op een plek naar eigen keuze.

trouwen in Oss, Heeren van Nuland
Fotografie: Door Danny Fotografie (https://www.doordannyfotografie.nl)

Welkom op je bruiloft

Daarom heeft een aantal ondernemers krachten gebundeld en vrijdag 23 februari ben je Welkom op je Bruiloft. Voor mij ook een mooie gelegenheid om alvast een paar van deze toffe ondernemers te laten zien. Het evenement wordt gehouden bij Miens in de Monsterstraat. Miens Eethhuis is hip, lekker en heeft een fijn industrieel sfeertje. In Oss kun je zelf kiezen waar je wilt trouwen, dus dit kan ook bij Miens. Het ligt hartje centrum, dus je kunt ook na een ceremonie in het stadhuis of Jan Cunen zó naar Miens lopen voor een heerlijk feest, diner én om toffe foto’s te maken.

Trouwen in Oss - Kaartje Geluk
Fotografie: Door Danny Fotografie (https://www.doordannyfotografie.nl)

De lekkerste taart, adembenemende ringen en de mooiste foto’s

Voor de taart doen we even een kleine flashback naar 2,5 jaar geleden. Voor onze herbevestiging heb ik de taarten gehaald bij Christian Chocolaterie Patisserie. We wilden ons niet beperken tot één soort taart, dus hadden een taartenbuffet gemaakt. En die waren zó lekker dat zelfs mijn vader een tweede stuk ging halen (dat wilt wat zeggen). Wij kozen voor een aantal verschillende taarten, maar Christian maakt uiteraard ook prachtige échte bruidstaarten met meerdere lagen en in de stijl die bij jullie past.

Een fotograaf mag uiteraard ook niet ontbreken en Danny van Door Danny Fotografie heeft een prachtige stijl. Ik ben enorm onder de indruk van haar foto’s, dus check zeker even haar website voor de mooiste foto’s én mooie plekjes in en om Oss om foto’s te maken. Volgens mij zag ik al o.a. Klooster Bethlehem, diverse plekken in Den Bosch en de Loonse en Drunense Duinen voorbij komen. Als ik mij niet vergis zag ik zelfs de fietstunnel tussen Oss en Berghem. Te gek, een bruidsfotograaf met oog voor detail en lef!

Een verrassing voor mij was ook Jewel Art & Design Goudsmeden. Gevestigd in hartje stad maken Marleen en Tassimo waanzinnig mooie trouwringen, volledig naar de wensen van het bruidspaar. Geen standaard modelletje van de grote merken dus, maar iets dat speciaal voor jullie gemaakt wordt.

Dit waren nog maar een paar ondernemers van een hele reeks leuke, inspirerende mensen en winkels. Informatie over de andere deelnemers vind je op de Facebook-pagina van Welkom op je Bruiloft. Drukwerk, trouwjurken, mooie pakken voor de mannen, bloemen, visagie, alle onderdelen van jullie bruiloft hebben een plekje, dus laat je vooral ook lekker verrassen!

Het hoe wat en waar

Ontdek hoe leuk trouwen in Oss kan zijn op Welkom op je Bruiloft op 23 februari. De entree is gratis, maar haal wel alvast even een entreekaart bij Christian Chocolaterie Patisserie (Terwaenen 28), Heeren van Nuland (Walstraat 12) of Miens (Monsterstraat 5). Meteen doen, want scoor je één van de eerste 50 kaartjes, dan krijg je een cadeaudoos met goodies én maak je kans op een fotoshoot van Door Danny Fotografie ter waarde van 150 euro.

Welkom op je bruiloft - Jewel Art & Design Goudsmeden
Fotografie: Door Danny Fotografie (https://www.doordannyfotografie.nl)

 

1 Comment on Trouwen in Oss {Welkom op je Bruiloft}

Comments are closed.