Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue..

..and a sixpence in her shoe. Het rijmpje dat een centrale rol speelt in deze webshop. Met mijn producten richt ik me vooral op ‘something old‘ en de sixpence. Ik houd van het zoeken naar oude accessoires om deze een nieuw hoofdstuk te geven in hun geschiedenis. Ook in de producten die ik maak, laat ik vaak een klein stukje vintage stof terugkomen, zoals in een haarspeld of zakdoekje. De afgelopen week ben ik bezig geweest met twee dingen die al al heel lang op mijn verlanglijst stonden: handgestempelde accessoires en spelden met ‘something old, new, borrowed, blue, and a sixpence’. En -nog leuker- een combinatie van deze twee. Het perfecte cadeautje voor de bruid. Het hoe, wat en waar lees je in dit blog.

old new borrowed blue sixpence

Bruiloften worden steeds persoonlijker.

Moest je je 40 jaar geleden nog houden aan strikte normen (zoals je feest in dat suffe zaaltje waar iedereen dat deed, mehhh)  tegenwoordig kan – en mag- alles. Trouwen in een weiland, een metrotunnel, in een aquarium of springend uit een vliegtuig. Het kan. En wil jij trouwen in een broekpak, korte rok of je spijkerbroek: niemand kijkt er meer raar van op ( nou ja, behalve dan je lieve oude omaatje misschien). Jullie bruiloft is jullie feestje, en dat kun je zo persoonlijk maken als je zelf wilt. En dankzij ons aller vriend Google zijn de leukste ondernemers, locaties en producten maar een klik of appje verwijderd. Die leuke ondernemers probeer ik te laten zien in dit blog.

En weet je wat, laat ik vandaag eens niet te bescheiden zijn en zeggen: ikzelf ben ook zo’n leuke ondernemer die ook hele leuke persoonlijke cadeautjes heeft voor die hele leuke persoonlijke bruiloften. Zo, dat is eruit.

something old speld

Something Old, New, Borrowed, Blue én een Sixpence

Deze spelden met Something Old, New, Borrowed, Blue én een Sixpence stonden alle lange tijd op mijn verlanglijstje. Dan zocht ik me weer een tijdje rot naar die spelden, kon ze niet vinden, en ebte het weer weg. Totdat ik laatst wéér een verzoek kreeg van iemand op Facebook. Dit keer zette ik door, vond wél dat adresje en ben aan de slag gegaan. En dat is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Ik wil namelijk niet de standaard metalen bedeltjes eraan hangen, en ze allemaal hetzelfde maken. Ik wil dat elke speld uniek is, en dat er een stukje persoonlijkheid aan toegevoegd wordt. En dat kan een vleugje van mezelf zijn, maar ook een vleugje van het bruidspaar. Zoals de trouwdatum. Of misschien wel een klein stukje zakdoek van een opa of oma van de bruid, of misschien zelfs een foto of een bedeltje van een vriendin als ‘something borrowed’. Daag me dus gerust uit, stuur me verzoeken en app of bel me je idee. Zo kan ik een speciale speld maken met extra betekenis voor het bruidspaar.

Snel gemaakt, snel verzonden, gewoon zoals altijd

Naast custom spelden zet ik uiteraard ook een aantal spelden in de webshop, die meteen te bestellen zijn en meteen verzonden worden. Ook hier wil ik dat de spelden uniek of limited edition zijn en dat elk item aan de speld door mijzelf uitgezocht is. Dit betekent dat verkocht ook echt verkocht is, maar dat ik mijn best doe om regelmatig nieuwe exemplaren online te zetten. Elke speld komt in zijn eigen doosje, met daarin ook een briefje met het rijmpje en de betekenis van elke bedel. En dat doosje wordt natuurlijk weer mooi verpakt en leuk verzonden. En wil je hem direct naar de bruid sturen? Als je mij jouw persoonlijke boodschap voor de bruid doorgeeft, doe ik deze erbij in het mooi verpakte cadeautje. Want ik wil dat elk pakketje dat ik verzend een feestje is om te openen.

something old, something new bruiloft