Hij komt, hij komt, die goede oude sint…

..Of de kerstman natuurlijk! Want December staat alweer voor de deur. Ongelofelijk hoe snel dit jaar weer gegaan is! Voor mij gaat December niet om veel geld uit geven (al wordt het elk jaar weer meer dan gepland), maar lekker samen zijn. En ja, daar horen ook cadeautjes bij. Sinterklaas is ook dé gelegenheid om met je familie, collega’s of vriendengroep lootjes te trekken en iets leuks voor elkaar te kopen of maken. Ben jij nog op zoek naar een cadeautje voor een toekomstige bruid (of bén jij die bruid die nog een lijstje moet maken)? Dit zijn mijn persoonlijke favoriete sinterklaas (of kerst) cadeautjes voor de bruid onder de 15 euro.

de 10 leukste sinterklaascadeautjes voor de bruid

1. Sixpence in your shoe – v.a. €7,95

Nee, vrees niet, ik ga niet alleen cadeautjes uit mijn eigen webshop promoten. Maar de sixpence hoort gewoon in deze lijst, want het is gewoon een superleuk cadeautje voor de bruid. Zelfs voor de bruid die aan (bijna!) alles gedacht heeft. Met een sixpence voeg je een dosis traditie én de wens voor een gelukkig en voorspoedig huwelijk toe aan de trouwdag. In mijn webshop verkoop ik niet zilveren sixpences, maar ook echte silver sixpence. En voor de bruiden die peeptoe’s dragen koop je gewoon een sixpence aan een speldje.

Sixpence in her shoe - cadeautje voor de bruid

2. Stempel voor op de trouwkaart – €9,95

Met een stempel van Love Letterpress leuk je de saaie witte enveloppen van de trouwkaarten op, maar hij is ook leuk voor in je agenda, op de kalender, of gewoon waar je maar wilt. Als toekomstige bruid is het tenslotte maar wat leuk als je heel vaak aan jullie bruiloft herinnerd wordt!  En ook op de dag zelf doet hij nog dienst: stempel bijvoorbeeld kleine tags en leg die neer voor de gasten om een persoonlijke boodschap op te schrijven. Er zijn verschillende soorten, onder andere ‘en ze leefden nog lang en gelukkig‘ en ‘wedding mail‘.

stempel en ze leefden nog lang en gelukkig

 

3. Ceramisch schoteltje voor de ringen – €14,25

Bij Ildi van Ceraminic kun je terecht voor handgemaakte schoteltjes met een tekst of afbeelding, zoals dit schattige LOVE-schoteltje. Tijdens de ceremonie is het een ringschoteltje, voor of na de bruiloft gebruik je hem als decoratie. Bijvoorbeeld om je sieraden op te leggen of om een kaarsje op te zetten. Veel mensen denken bij een etsy-shop meteen dat het van ver moet komen, maar Ceraminic is gewoon gevestigd in Limburg.

Ceraminic Love ringenschoteltje

4. Houten Mr & Mrs kerstbal – €4,50

Deze houten kerstbal wordt gegraveerd met de tekst Mr & Mrs en de achternaam van het bruidspaar. Leuk voor in de boom, maar ook om bijvoorbeeld aan jullie slaapkamerdeur te hangen. Andere teksten of afbeeldingen zijn ook mogelijk. Deze kerstbal wordt gemaakt Michelle van Vier de Liefde.

Kerstbal Mr & Mrs van Vier de Liefde

5. Borduurpatroon met Love Birds – €5,81

Voor de DIYers onder ons! Bij Happinesst kun terecht voor voor de allerleukste borduurpatronen, zoals deze met liefdesvogeltjes, trouwdatum en de namen. De patronen kosten €5,81, dus dan houd je nog voldoende over voor een borduurraam, stof en borduurgaren (tip voor een klein budget: action). Maak hem zelf als cadeautje voor de bruid óf geef het als DIY-pakketje cadeau.

Borduurpatroon Love Birds van Happinest

6. Lucky ‘something old’- v.a. €4,95

Nog een tip uit mijn eigen webshop, een lucky ‘something old’, zoals een vintage zakdoekje of een vintage haarspeld. Deze kleine vintage accessoires verzamel ik uit binnen en buitenland. Ze worden zorgvuldig nagekeken, mooi verpakt als cadeautje en alleen de mooiste exemplaren halen de webshop. Zo geef je haar niet alleen een uniek accessoires voor de bruiloft, maar heeft ze ook meteen haar lucky ‘something old’.

Vintage haarspeld met strass en pareltjes

7. Schoenstickers I Do – €5,95

Deze leuke stickers (die meteen Something Blue zijn!) plak je aan de onderkant van je trouwschoenen. Ik houd van die kleine verstopte details die alleen jij weet.  En… geweldig voor de foto’s! Je koopt ze bij Weddingdeco.

Schoenstickers I do - blauw

8. Het Bucketlist Boek voor Koppels – €12,50

In dit boek staan 250 dingen die je ooit gedaan moet hebben als stel. Nou ja, ‘moeten’? Pluk eruit wat bij jullie past en heb vooral heel veel plezier, De opdrachten zijn heel do-able en niet duur, zoals de eerste date overdoen of dezelfde plaktattoo nemen. Breng de fun weer even terug in jullie relatie tijdens alle bruiloftsstress. Gewoon leuk! Het boek is geschreven door Elise de Rijck en je koopt hem o.a. bij Libris , bol.com of sponsor vooral je lokale boekenwinkel.

Het bucket list boek voor koppels

9. Zilveren pareloorbellen – €12,95

Een klassieker: parels voor de bruid. Wist je dat -volgens de oude Grieken- parels de vreugdetranen van liefdesgodin Aphrodite zijn? Prachtig toch? Deze zilveren pareloorbellen van Kaya Sieraden zijn klein en subtiel, en dus het perfecte accessoire voor zowel de klassieke bruid als de moderne bruid.  Klassiek wit, dus ook na de bruiloft kun je ze nog dragen. Bij een spijkerbroek en een klassieke witte blouse bijvoorbeeld.

zilveren parel oorbellen van kaya sieraden

10. Future Mrs. strijkapplicatie – €7,95

De naam van haar shop Paper Candy zegt al genoeg. Pascha maakt papergoodies met leuke teksten. Zoals deze Future Mrs. strijkapplicatie. Je kunt zelf de kleur uitkiezen. Koop er een shirtje bij de Hema bij, strijken maar en voilà! Superleuk!

Future Mrs strijkapplicatie van Paper Candy

Voilà, dat waren er tien!

Of het nu voor kerst, sinterklaas of gewoon zomaar is, ik hoop dat jullie net zoveel inspiratie hebben gekregen van deze lijst met cadeautjes voor de bruid als ik. Het is altijd leuk om op zoek te gaan naar fijne adresjes met leuke, verrassende artikelen. Happy shopping en alvast een hele fijne decembermaand gewenst! <3