Laten we het eens over de openingsdans hebben.

Want dat is toch best een dingetje. Een moment om te laten zien wie jullie zijn, én het moment om het feest los te laten barsten. En leuk hoor, dat we in een tijd leven waarin iedereen filmpjes op youtube kan zetten, maar je wordt dus óók regelmatig getrakteerd op filmpjes van bruidsparen die compleet los gaan en de perfecte openingsdans neerzetten. Welja joh, een tango/dirty dancing/weense wals/pulp fiction-dans, gewoon alsof het niks is. Waardoor jij je maar weer eens des te meer realiseert dat jouw aanstaande twee linkervoeten heeft. Of jijzelf, dat kan natuurlijk ook.

openingsdans bruiloft

Onze openingsdans..

Ook wij hadden een allesbehalve perfecte openingsdans. Ik ben namelijk -helaas- getrouwd met iemand zonder enig ritmegevoel (sorry Gertjan, het doet verder niets af aan mijn liefde voor je, maar het is gewoon zo). Wij gingen -net als al die andere stellen- samen op dansles voor de bruiloft. Na 4 of 5 lessen zijn we er maar gewoon mee gestopt, want het was elke week ruzie en frustratie. Op ons feest begonnen we maar gewoon lekker te springen en trokken we -heel snel- anderen de dansvloer op. Ook gezellig, iedereen deed mee, en het feest was gestart. Maar jammer is het wel. Zeker toen ik erachter kwam dat ons liedje een tango was. Een tango! Hallo, hoe cool was dat geweest!

Herkenbaar? Vrees niet, want ik heb de oplossing! Ik zeg: “Exit suffe danslessen bij de gewone dansschool! Hallo Danszinnig”!

 Enter Annika.

Want hadden we toen Annika Palm van Danszinnig maar gekend. Annika, dansleraar en choreograaf leert je gewoon jullie dans op jullie liedje. En niet óók nog al die andere dansen. Want wanneer dans je nou nog een quickstep of een cha-cha-cha? Samen met Annika gaan jullie kijken wat jullie willen, wat jullie kunnen en wat haalbaar is. En daar gaan jullie dan naartoe werken. En dat mag best een klassieke wals zijn, maar ook een spannende tango of een combinatie van stijlen. Leuk juist! Zo wordt het echt jullie dans.

Danszinnig openingsdans bruiloft annika palm
Foto: Odiza Fotografie

Annika is dansleraar, choreograaf, producer en zelfbenoemd dans-gek. Met zowel een basis in ballet als een uitgebreide opleiding als dansdocent kun je met haar alle kanten op. Annika woont zelf in Nijmegen, maar ze kan ook naar jullie toekomen zodat je gewoon in je eigen huiskamer kunt oefenen.

Meer informatie vinden jullie op de site van Danszinnig. Waar je nog meer leuke dingen vindt over dansen en de openingsdans. Hebben jullie bijvoorbeeld nog geen idee welk liedje of dans jullie willen? Op de blog van Danszinnig vind je handige tips, bijvoorbeeld over hoe je het perfecte openingsdans-liedje kiest en zelfs over hoe je het best kunt schuifelen. Handig!

En tenslotte…

Kijk, laten we wel realistisch blijven. Tenzij je dansend geboren werd is de kans dat je viraal gaat niet zo heel erg groot (en neem maar van mij aan: van de miljoenen bruidsparen is er ook echt maar heel af en toe een stel dat écht goed kan dansen en – oh- wat toevallig dat het helemaal op film staat). Maar dat wil niet zeggen dat gewone mensen, zoals jij en ik, niet gewoon een ontzettend toffe openingsdans kunnen neer zetten. Daar waar de openingsdans voor bedoelt is: jullie getrouwde leven dansend beginnen. Ga ervoor!

perfecte openingsdans bruiloft danszinnig
Foto: Catching Moments Fotografie