Devotie hartjes, een unieke something old voor je bruiloft

Oei, wat ben ik hier onwijs trots op! Een heel bijzonder nieuw product in de webshop, en meteen een mooie vermelding in Bruid & Bruidegom Magazine.
Devotie -of ex voto- hartjes zijn het symbool voor liefde en devotie en daarmee een prachtige én betekenisvolle Something Old voor je bruiloft. Of die van iemand anders natuurlijk. Je zus, vriendin of dochter die gaat trouwen, zo geef je ze een bijzondere item om dicht bij zich te dragen.

bijzonder cadeau voor de bruid

Zuid-Europese devotie en passie

Deze bijzondere zilveren hartjes zijn afkomstig uit Italiaanse kerken (nee, vrees niet, ik heb ze niet uit de kerk meegenomen. Ook een kerk verkoopt wel eens iets). In die kerken zijn ze begin vorige eeuw achtergelaten door mensen met een wens, een boodschap of als dank. Sommige hartjes hebben daarom ook een tekst gegraveerd of gestempeld: GR, wat staat voor Gracia Recevuta (=met dank ontvangen).

De hartjes zijn van flinterdun zilver gemaakt, en omdat ze zo dun en licht zijn bevestig je ze dus makkelijk en onzichtbaar in je jurk of op je zakdoek. Elk hartje wordt met liefde opgeknapt, verpakt en klaargemaakt voor een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis. En bij een uniek item hoort dan ook een uniek handgemaakt zakje, speciaal gemaakt voor elk hartje. Van zowel het hartje als het zakje zijn dan ook geen twee exemplaren!

publicatie bruidmedia hipjehuwelijkin.nl accessoires bruid zilver

Bruid & Bruidegom Magazine

Ik ben altijd blij met een mooie publicatie of blog over mijn producten, zeker wanneer ik in hét trouwmagazine van Nederland sta. Maar wat deze publicatie extra bijzonder maakt, is dat het niet alleen over de ex voto hartjes gaat, maar ook over mijn nieuwe plannen. De afgelopen maanden heb ik de tijd genomen om uit te zoeken waar mijn hart nu echt ligt. En dat ligt bij dit soort producten: bijzondere vintage items en sieraden. Mooie accessoires en dan met name vintage sieraden om te dienen als Something Old voor je bruiloft. Deze zoeken, opknappen en met liefde verpakken is iets wat ik nog veel meer wil doen. Dit deed ik natuurlijk al met de zakdoeken en manchetknopen, maar ik wil me hier nog meer op gaan richten. Echte mooie producten, vaak handgemaakt, uit een tijd dat een ambacht nog echt een ambacht was. Dat zie je gewoon. Afgelopen week heb ik dan ook een aantal heel bijzondere vintage sieraden gekocht. Denk aan zilver, vintage, art deco. Kleine sieraden zoals oorbellen maar bijvoorbeeld ook broches die je op je boeket kan spelden voor een bijzondere vintage touch.

Dus ja, er komt dus nog veel meer moois aan! Op de hoogte blijven? Op FacebookInstagram en Twitter plaats ik regelmatig berichtjes over waar ik mee bezig ben.

Een kleine bijzondere collectie

Ik heb een beperkt aantal devotiehartjes kunnen kopen, waarschijnlijk zullen de meeste -nadat de kerk ze weer heeft verkocht-omgesmolten zijn. Ik ben er dus heel trots op en zuinig mee. Om het bijzonder en exclusief te houden zal ik er dan ook telkens maar 1 of 2 te koop aanbieden in de webshop. Elk hartje én zakje zijn one-of-a-kind, dus eenmaal verkocht komt het nooit meer op voorraad.

Was is jouw Something Old voor je bruiloft?

ex voto devotiehartje bijzonder zakdoekje

something old voor bruiloft uniek en bijzonder