Een gloednieuwe webshop voor de bruid!

Mijn eerste blog sinds een hele lange tijd. En.. een gloednieuwe webshop! Hoe, wat en vooral waarom deze pauze en veranderingen? Dat lees je hier onder.

Hip je Huwelijk in was even weg. Door grote veranderingen in ons gezin én om gezondheidsredenen heb ik halverwege vorig jaar besloten om te stoppen met de webshop.  Mijn lijf wilde niet meer, ik was doodmoe en mijn handen deden pijn. Ik verkocht zoveel ringkussens dat het simpelweg niet meer ging. En hoe leuk het ook was, hoe fijn dat mensen me toch telkens weer wisten te vinden: wat niet gaat, gaat niet. Het was geen makkelijke beslissing, maar wel een goede. De shop was tenslotte niet mijn enige verantwoordelijkheid. Mijn gezondheid en gezin waren -en zijn- belangrijker.

persoonlijk zakdoekje bruiloft

Een webshop voor de bruid, maar dan anders {en leuker!}

Oh wat was het moeilijk en wat heb ik het afgelopen half jaar lopen piekeren, nadenken en afwegen. Ik kreeg meteen reacties van mensen die de shop, het blog, of de voorraad wilde overnemen. Maar het voelde niet goed. Ik was nog niet klaar met Hip je Huwelijk in. Maar wat dan? Daar heb ik heel lang en rustig over na kunnen denken en opeens kwamen de ideetjes weer… die ideetjes die ik al heel lang weggestopt had (want geen tijd) maar ook nieuwe ideetjes die zomaar op mijn pad kwamen. Zo liep ik op vakantie tegen een grote stapel prachtige vintage zakdoekjes en kleedjes aan. En in een kleine vintage-shop kwam ik te gekke zilveren manchetknopen tegen. En bij het opruimen van mijn spullen kwam ik die prachtige oude stoffen en stukken kant weer tegen. Het begon weer te kriebelen.

Nee. Ik was nog niet klaar met Hip. Maar er moesten wel dingen veranderen.

vintage stof bruiloft

Een kleine collectie ringkussens

Helaas zijn de gezondheidsproblemen nog niet voorbij. Ik blijf moeite houden met mijn energie en heb pijnlijke handen. Er staan nog een aantal onderzoeken in de planning en hopelijk komt er binnen een maand een diagnose (en een plan). Voor mij reden genoeg om geen grote hoeveelheden ringkussens meer te gaan maken. Alleen de mooiste en leukste ringkussens, krijgen dus een plekje in deze nieuwe webshop. Ik weet tenslotte nooit wanneer de klachten weer opspelen en ik wil mensen niet heel lang laten wachten. En het allerbelangrijkste: Ik wil vooral weer plezier hebben in wat ik doe. Dingen opsturen die ik echt heel erg tof en mooi vindt. Met aandacht gemaakt en mooi verpakt. De producten die nu in de webshop staan, daar sta ik vierkant achter. Ik vind ze zelf mooi en heb ze met heel veel liefde en plezier gemaakt. Het is een kleine collectie met vooral one-of-a-kind artikelen, en alles is op voorraad zodat elke bestelling meteen verzonden kan worden.

zakdoek_inlove_2a

Something old, something new..

En jullie kennen allemaal het rijmpje:

Something old
Something new
Something borrowed
Something blue
And a sixpence in her shoe

De meeste producten in de webshop hebben wel iets te maken met dit rijmpje. Een klein blauw detail, een sixpence of something old in de vorm van een klein stukje oud kant van een sluier of jurk dat verwerkt is in een zakdoekje. Hobby’s als edelsmeden en zeefdrukken hebben ook een plaatsje gekregen in de nieuwe shop. Zilveren manchetknopen knap ik op, zodat er weer nieuwe bijzondere momenten kunnen worden toegevoegd aan hun geschiedenis. En een bijzonder plaatsje in mijn hart hebben de liefdesdoekjes, een nieuw soort zakdoekje. Want ook tranen en emoties horen bij een bruiloft, en hoe mooi is het dan om juist aan een moment van emotie een extra boodschap mee te geven. Zoals een mooie tekst of een stukje stof met een geschiedenis.

Sixpence

pin_sixpence_blauw_2

Niet alles aan de shop is anders. De sixpences, zowel zilveren als van een latere periode of in de vorm van een speldje zijn gebleven. Dit is en blijft gewoon het allerleukste cadeautje voor een vriendin of zus die gaat trouwen. Zo wens je haar extra geluk en een lang en gelukkig leven samen!

Ik wens jullie veel shop- en leesplezier bij het nieuwe Hip je Huwelijk in

Liefs, Chantal