Een trouwjurk zelf maken… wat een uitdaging!

En de vakantie is weer voorbij. De webshop is weer geopend, de eerste bestellingen druppelen binnen en ik ben alweer een paar dagen aan de slag. Vooral voor mezelf, zoals jullie hieronder kunnen lezen. En verder in dit blogje -voor wie het altijd al wilde weten- het antwoord op de vraag: “kan een trouwjurk in de wasmachine?”.

Onze vakantie was heerlijk. We zijn eerst lekker een weekje weggeweest met z’n allen, en de tweede week was vooral niks doen en afspreken met familie en vrienden. Dank ook voor al jullie begrip. Gelukkig begreep bijna iedereen dat ook de persoon achter een webshop wel eens een pauze nodig heeft. Een persoon uitgezonderd die me voor rotte vis uitmaakte omdat ik dicht ging (en ja, er zit echt een mens achter deze shop, mensen. Dus zoiets raakt me), maar de meeste mensen waren gelukkig aardig en begrijpend.

bruidsjurk trouwjurk zelf maken pimpen

Voorbereidingen voor onze herbevestiging

Zoals ik al in een eerder blog schreef, was het in de vakantie ook tijd voor wat voorbereidingen voor onze eigen herbevestiging. Maar ik moet heel eerlijk bekennen dat ik deze week pas ben begonnen: maandag de decoratie, en gisteren was het tijd voor “de jurk”. En deze wordt 2 dingen waarvan ik eerder heb gezegd “nooit van mijn leven”: wit en kort en… ik ga de trouwjurk zelf maken! Ieks!

Jaren geleden heb ik wel eens een bruids- en avondmode atelier opgekocht. Twee auto’s vol met jurken, kant, stof, pailletten, roosjes, applicaties… je kunt het zo gek nog niet bedenken of het zat er bij. Urenlang ben ik bezig geweest met uitpakken en oh-en-ah zeggen. Bij deze partij zaten ook een stuk of 10 trouwjurken. Een deel (denk: jaren 80, schoudervullingen en synthetisch) is meteen naar iemand gegaan die verkleedkisten verhuurt. Vier andere jurken hebben hier jarenlang in de kast gelegen en pas geleden zijn 3 ervan naar iemand gegaan die ze pimpt en verkoopt voor een goed doel. Maar deze heb ik gehouden. Want wat past er beter bij een budget-bruiloft dan je eigen jurk maken? Dus ik ga het gewoon proberen. En als het niet lukt, dan koop ik alsnog mijn droomjurkje bij Topvintage.

trouwjurk zelf maken bruidsjurk diy do-it-yourself

Lekker retro

Oke, hier is mijn plan: Er gaat een stuk af en hij wordt ‘tea length“. Eronder komt -uiteraard- een petticoat. Lekker retro! Het liefst zou ik de banden see-through maken, maar het bovenlijfje zit zo stevig in elkaar dat ik dat niet durf (denk ik). Dan maar een mouwtje misschien? De rode stof is van mijn échte trouwjurk (tevens fiasco-optie 2, mocht echt alles in de soep lopen dan hangt ie klaar in de kast). Ik vind het leuk om daar iets van terug te laten komen, en het contrasteert mooi met het wit. Wat ik verder nog van plan ben, verklap ik nog niet. Er moet tenslotte nog iets te verrassen zijn!

De spannendste stappen heb ik al achter de rug: de jurk is in de wasmachine geweest! In een dekbedovertrek, koud handwas programma, kwam ie er  kraakhelderwit uit!  En de tweede stap: de schaar erin… er is al een flink stuk af! No turning back now 😉

Benieuwd hoe het project ‘trouwjurk zelf maken’ gaat aflopen? Ik zal regelmatig een update plaatsten op twitter en instagram. En als ie af is (of in de  prullenbak beland is) zal ik er nog een blogje over schrijven. Wish me luck!

En vooruit, nog één plaatje dan van onze bruiloft van 10 jaar geleden, gewoon omdat deze jurk ook zo mooi is (maar niet geschikt is om mee door het gras te rollen).

rode trouwjurk
foto: fotobelle