Laat je (trouw)foto eens afdrukken op hout

Van Photogifts.nl ontving ik het aanbod om een foto te laten afdrukken op hout. Op hout? Ja, op hout! Hoe cool is dat? Maar hoe kies je de foto? En hoe komt dat er dan uit te zien?  Lastige keuzes voor een twijfelkont als ik! Toch bleek het heel makkelijk. Ik laat je zien hoe. En ik kan alvast verklappen: het resultaat mag er zijn.

Weten jullie nog die mooie fotoshoot met vriendin Susan? Vlak na de blogpost kreeg ik een mailtje van Photogifts.nl: Of ik een foto op hout wilde laten drukken. Aangezien ik gek ben op foto’s én het een interessant product is voor een bruiloft nam ik dit aanbod natuurlijk graag aan. 

Foto’s en bruiloften zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Natuurlijk hang je na de bruiloft jullie mooiste foto(‘s) op. En een cadeaubon voor een mooie afdruk op (bijvoorbeeld) canvas is altijd een goed idee als cadeau voor een bruidspaar. Maar een foto op hout is toch weer net even wat anders, en niet alleen leuk voor ná de bruiloft maar ook voor óp de bruiloft. Bijvoorbeeld als een alternatief gastenboek. Laat een mooie foto van jullie samen afdrukken op hout, zet hem op tafel met watervaste stiften en laat je gasten er een boodschap op schrijven. En voor de bruidsparen die een vintage bruiloft plannen: Je bent vast al heel vaak op pinterest van die houten borden tegengekomen, met pijtjes en boodschappen. Heel leuk om zelf te maken, maar heb je geen zin (of tijd) om in de weer te gaan met planken, spijkers en verf? Een mooi en makkelijk alternatief maak je gewoon zelf achter je computer! Kies een mooi lettertype, tekst en foto’s, maak een ontwerp in photoshop en laat het afdrukken op steigerhout. Of -lekker makkelijk en net zo bijzonder- laat jullie trouwkaart op hout afdrukken en zet hem bij de entree met een pijl eronder en de tekst “this way to the party”. Weten je gasten meteen dat ze goed zitten!

Review foto op hout van photogifts.nl

Aan de slag!

Ik kreeg dus het aanbod om een foto te laten printen. Maar welke foto? We hadden prachtige foto’s gemaakt van alle kinderen apart, maar geen van allemaal. Gelukkig schoot Susan meteen te hulp: we gaan nieuwe foto’s maken! En een paar dagen later had ik opeens tevéél keus. Ik als treuzelaar pur sang was dus ook heel blij mijn contactpersoon van Photogifts.nl die me heel geduldig en heel snel terug mailde als ik weer eens zat te twijfelen (dank je wel Jelle!).

ervaringen met photogifts.nl

Easy as 1, 2, 3..

Na een eerste selectie gemaakt te hebben bleven er 3 foto’s over. En daaruit kiezen ging eigenlijk heel makkelijk met behulp van de ontwerpstudio. Je upload een aantal foto’s, en vervolgens ga je puzzelen en uitproberen. Je ziet al hoe de planken komen te liggen (of staan) en kunt het helemaal naar eigen wens verplaatsen, vergroten en verkleinen. Toch een andere foto? Je switched supermakkelijk naar een andere foto, en ook naar verschillende houtsoorten en ondergronden. Zo weet je precies hoe het eruit komt te zien.

review photogifts.nl

Whitewash, larix, berkenplex of toch steigerhout?

Omdat ik houd van sprekende kleuren, en je met 3 kinderen natuurlijk erg veel details hebt, heb ik gekozen voor vurenhout white wash. Maar je kunt ook kiezen voor steigerhoutlarikshout of berkenplex. Elk type hout heeft z’n eigen uitstraling. Vind je het idee van hout wel leuk, maar ben je niet kapot van de planken? Dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld berkenplex. En deze kun je ook nog in verschillen vormen bestellen, bijvoorbeeld als een hart of met afgeronde hoeken (leuk voor een instagram foto!).

review foto op hout van photogifts.nl

Tadaaa! Het resultaat mag er zijn!

Uiteindelijk is dit hem geworden! Ik moet zeggen dat ik vooral erg onder de indruk ben van de kleuren en de details. Het rood is echt lekker fel rood, ik kan de sproeten van dochter tellen maar toch zie je ook de nerven van het hout erdoorheen. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat er zoveel details zouden zijn, dus ben echt aangenaam verrast. Het is echt een aanwinst boven mijn werkplek. 🙂

Wat mij betreft zeker een aanrader dus. Zouden jullie kiezen voor een ondergrond als hout? Of kunnen jullie nog leuke toepassingen bedenken voor jullie bruiloft? Ik hoor het graag!

Meer info, voorbeelden en prijzen vinden jullie op de site van Photogifts.nl

ervaringen met photogifts.nl

photogifts8.1