Een peper en zoutstel voor het bruidspaar

“Maak een cadeaulijst, anders krijg je 100 peper-en-zout-stelletjes”. Misschien wel de meest gegeven -en meest afgezaagde- tip voor een bruidspaar, vaak gegeven door oudtantes en oude buurvrouwen. En ja, zeker vroeger zat daar ook wel een kern van waarheid in. Want toen stapte je niet alleen samen in het huwelijksbootje, maar gelijktijdig ook jullie nieuwe huis in. En zo’n zout en peperstel was dan een handig cadeau. En bovendien makkelijk verkrijgbaar én betaalbaar, dat zal ook zeker mee hebben gespeeld. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde, maar toch blijft het een ding: het peper en zoutstel voor het bruidspaar. Een mooie kans voor een ludiek actie, dachten ze bij Drogheria Alimentari.

drogheria1

Stuur een peper en zoutstel naar het bruidspaar

Via de Facebook-pagina van Drogeria Alimentari kun je nu namelijk een peper-en-zout stelletje laten bezorgen bij een aanstaand bruidspaar. Ben je misschien niet de enige maar wel de eerste 😉 Een leuke manier om te reageren op een RSVP, bijvoorbeeld. Mooi verpakt en bezorgd, en ook nog eens heel persoonlijk want je kunt je eigen boodschap op de kaart laten zetten. Ik ontving vandaag zo’n leuk pakketje, geadressseerd aan mevrouw C. Hip-je-huwelijk-in (ja, dan heb je me al hè?) en ik werd meteen heel nieuwsgierig door het mooie Italiaans inpakpapier. En als liefhebber van lekker eten en koken doe je mij altijd een groot plezier met iets voor in de keuken.

La Coppa Perfetta

Wist je trouwens dat er ook werkelijk een betekenis zit achter het geven van een peper en zout stel bij een bruiloft? Blijkbaar ligt de oorsprong ervan in een Joodse traditie en staat het symbool voor bruid & bruidegom: verschillend van elkaar, maar een heel goed duo. Of zoals ze in Italie zeggen: La Coppa Perfecta.

Ook zo’n leuk pakketje sturen naar een bruidspaar? Check de Facebook-actie van Drogheria Alimentari en vul het formulier in. That’s it! Maak jij, als gever, ook nog kans op 2 vliegtickets naar een plaats naar keuze in La Bella Italia. Thuisland van Drogheria Alimentari.
Deze actie loopt tot 31 december en zolang de voorraad strekt.

Die andere traditie voor het bruidspaar

Tradities, ik houd er toch wel van hoor, zoals een peper en zoutstel voor het bruidspaar. Hoe oubollig dat ook mag zijn. Daarom draait mijn webshop ook om die andere bekende huwelijkstraditie: Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue. And a Sixpence in her Shoe. Want tradities zijn gewoon leuk, maar helemaal als je er een eigen draai aan kunt geven. Je leest er hier meer over.