Nog een keer trouwen, met dezelfde man. Nog op onze eigen trouwdag riep ik heel hard: nooit meer! (De zenuwen, joh. Ik bleef er bijna in). Maar nu we alweer 9 jaar getrouwd zijn gaat het elk jaar wat meer kriebelen. En dan vooral vanwege de kinderen, want hoe leuk en bijzonder is het om dit samen met hen te doen. Trouwambtenaar Bianca van Trouwen met Gevoel heeft het gedaan. Hieronder vind je haar verhaal.IMG_6757_logoFoto: Denise Leuveld Fotografie

Stel je eens voor…

Je bent trouwambtenaar en voltrekt met veel plezier huwelijken. Je kinderen zien mama regelmatig in haar mooiste kleren het huis uit gaan en vertellen vol trots “mama gaan trouwen”.

Diezelfde trouwambtenaar is op een mooie dag in april 12 ½ jaar getrouwd. En toen stelde die mooie meiden de vraag “papa en mama mogen wij jullie dan trouwen?”.

Die trouwambtenaar ben ik en ik denk nog steeds met veel plezier terug aan die mooie dag in april.

Een dag die we vierden met naaste familie en vrienden in een schitterend theehuis.
Ik werd weggeven door mijn vader (toen ik destijds trouwde had mijn trouwambtenaar niet verteld of aangeboden dat dit ook in het stadhuis mocht). Een collega trouwambtenaar had samen met mijn dochters de ceremonie voorbereid.

Onze middelste dochter heette iedereen welkom.

En zo stelde mijn oudste dochter ons de vraag:

Mama, jij die houdt van opruimen, chocola, kietelen en grappig doen, blijf jij eeuwig houden van

Papa, die houdt van spelletjes, die houdt van chinees eten, mensen na doen en grappige stemmetjes doen en beloof je aan ons: Aniek, Lianne, Sophie en álle andere familie en vrienden hier die van jullie houden, niet vaak ruzie te maken, vaak spelletjes met ons te doen en dat je van de afgelopen 12,5 jaar alles meeneemt van wat jullie geleerd hebben om ook in de toekomst gelukkig samen te zijn?

Wat is daarop je antwoord?

Natuurlijk zeiden we ja. Onze jongste dochter kwam toen met de ringen (onze éigen ringen).

En alle familie en vrienden die ons plan in eerste instantie een beetje belachelijk vonden, genoten volop.

Het is een mooie manier om terug te blikken, blij te zijn met wat je hebt, maar vooral een moment om het leven te vieren!

Willen jullie je jubileum ook op een bijzondere manier vieren, informeer dan eens bij een zelfstandig trouwambtenaar, of bezoek mijn website Trouwen met Gevoel.