Tijdens onze vakantie ontving ik een mailtje van Amber van JewelCandle. Of ik het leuk vond om één van hun JewelCandles te testen. In eerste instantie dacht ik: “Een kaars? Wat heeft dat nu te maken met een bruiloft?” Maar na een kijkje op hun website werd mijn interesse toch gewekt. Natuurlijk geef je de  getuigen en ceremoniemeester een mooi cadeau, maar wat geef je een (groter) bruidsmeisje, je schoonzussen die een hele middag voor je hebben zitten knutselen of die vriendin die altijd voor je klaar stond als je even een luisterend oor nodig had? Dan is een JewelCandle een leuk én betaalbaar cadeautje.
jewelcandle2

Een JewelCandle is een geurkaars, met daarin een sieraad. Als je de JewelCandle brandt, komt er vanzelf een pakketje tevoorschijn met daarin een zilveren ring, oorbellen of een hanger. Een cadeautje in een cadeautje dus.

Ik koos de Pink Cherry met oorbellen, uit de collectie Limited Edition. Roze en kersen: dat was natuurlijk een makkelijke keuze! Met een paar dagen had ik hem al in huis. Het was een flinke kaars (en natuurlijk geen gezicht op mijn veel te kleine kandelaar) dus ik maakte nog snel even een windlicht om hem in te zetten. En toen zo snel mogelijk aansteken natuurlijk!  Persoonlijk houd ik niet zo van de geur van geurkaarsen. Wel als ze niet branden, maar als ze branden vind ik het vaak niet zo lekker. De JewelCandle rook ook inderdaad erg lekker toen ik hem uit de verpakking haalde, maar met het branden rook ik hem eigenlijk niet. Wat mij betreft dus een pluspunt!
jewelcandle3

Het wachten en telkens kijken of je al wat ziet is zeker het allerleukste aspect van de kaars. Een beetje het sinterklaas-surprise-gevoel. Je weet dat er wat inzit, maar wat, waar en wanneer is de verrassing. Er kwam al heel snel een glinsterend randje tevoorschijn. Dus tegen de adviezen in (want: nieuwsgierig!!) heb ik natuurlijk meteen een tang gepakt en ben gaan vissen. En na het uitpakken kwamen er leuke kleine oorbelletjes tevoorschijn, toevallig ook nog in mijn kleur. Wat mij betreft dus een geslaagd cadeau!

Leuke bijkomstigheid: je brand weer eens een kaars! Dat is zo gezellig, maar het komt er vaak niet van. Ik vond het dus eigenlijk wel een beetje jammer dat het sieraad al zo snel tevoorschijn kwam. Maar elke kaars wordt met de hand gemaakt dus wellicht zal dit per kaars verschillen.
jewelcandle4

Pluspunten:

  • cadeautje in een cadeautje dus 2x uitpakken
  • spannend
  • je hoeft niet zelf een sieraad uit te zoeken (ik heb dit wel eens gedaan voor iemand en dat was zó lastig)
  • geen sterke geur met branden (wat mij betreft een pluspunt)
  • betaalbaar cadeautje
  • bonus: gezelligheid!

Minpunten:

  • voor de mensen die er wel van houden: geen sterke geur bij branden
  • je weet niet welk sieraad erin zit (niets voor controlfreaks dus)
  • het pakje kwam erg snel tevoorschijn

Conclusie: ik vond het een erg leuk cadeautje, en ik zou het ook zeker zelf cadeau doen aan een vriendin. Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Op de website van JewelCandle kun je al de verschillende geuren en modellen bekijken (er zijn ook kaarsen in een glas, wel zo handig!).

Bestellen? Met de code hipjehuwelijkin20  krijg je 20% korting op je bestelling bij JewelCandle ! Vul de code in tijdens het bestelproces  en het wordt automatisch verrekend. Deze code kun je gebruiken tot 18 oktober 2014.