lavendel_strooien_bruiloft1DIY_Bruiloft_envelopMisschien zijn lieve meisjes in zonnige bruidsmeisjes-jurkjes niet het eerste waar je aan denkt als je naar buiten kijkt. Het is druilerig, nat en soms springt zelfs de verwarming al weer aan!
Tijd om lekker binnen te zitten, een kop thee te zetten en zelf aan de slag te gaan met leuke Do-It-Yourself projecten voor je bruiloft van volgend jaar. Bij deze alvast een supermakkelijk én goedkoop DIY-ideetje voor een beetje inspiratie!

Iedereen die mij persoonlijk kent, weet dat ik graag een bezoekje breng aan de kringloopwinkel. Wat voor de één rommel is, kan voor de ander een vondst zijn, fantastisch vind ik dat! Ik kijk ook graag tussen de boeken, en daar kwam ik dit prachtige boek tegen dat ik echt niet kon laten liggen.

Een groot boek, bomvol met paginavullende foto’s van rozen en gemaakt van mooi dik papier. En dat voor 2 euro en 5 cent! Van de mooie afbeeldingen kun je in een handomdraai unieke items maken voor je bruiloft. Snel en heel persoonlijk door de keuze van het boek of het papier.
Ik heb een paar pagina’s gebruikt voor het maken van mooie enveloppen. Leuk voor je trouwkaarten (mits het er geen honderden zijn natuurlijk!) óf om te gebruiken voor het bedankje voor je getuigen of je gasten. Doe er bijvoorbeeld een mooie foto in en bloemzaadjes voor je gasten. Of een cadeaubon en mooie kaart voor jullie getuigen.

Op internet kun je allerlei templates vinden voor enveloppen. Ikzelf heb deze gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander model kiezen of een handige kant-en-klare mal bestellen, bijvoorbeeld bij Djello

Scheur of knip een bladzijde met een mooie afbeelding uit en print de mal uit op het juiste formaat. Leg de mal op de afbeelding die je wilt gebruiken en knip hem uit. Je kunt hem ook eerst overtrekken met een pen natuurlijk, zodat je langs de lijnen uit kunt knippen. Doe dit dan wel op de kant die de binnenkant van de envelop wordt zodat je niet tegen lelijke inktlijnen aan zit te kijken 😉

Leg het uitgeknipte figuur met de goede kant naar beneden, vouw hem om bij de randen en plak de zijkanten vast. En…voilà, een envelop!  

Je kunt hem natuurlijk nog verder versieren met (restjes) kant of lint, leef je lekker uit! Of je houd ze zo, ze zijn er mooi genoeg voor 🙂

Van de kleine afbeeldingen die op de rechterpagina staan, heb ik nog hele kleine envelopjes gemaakt. Een sixpence erin, versje erbij en voilà: leuke cadeautjes voor mijn klanten op onze trouwdag (zie de vorige blogpost)!

Tenslotte -ik was toch bezig, en herinnerde me dat ik nog een zak lavendel uit eigen tuin had liggen- heb ik nog strooizakjes gemaakt. Gewoon zoals je dat vroeger ook deed op school of wanneer er een feestje was en je zelf hoedjes maakte (bij ons thuis deden we dat in ieder geval). Een vierkant papier knippen, lijm erop, draaien en vastplakken. Lavendel erin en je hebt een ontzettend leuke, en lekker ruikende taak voor je bruidskindjes: Lavendel strooien! Ruikt heerlijk, staat vrolijk (doe er ook wat van de mooie fel gekleurde bloemetjes tussen!) en het is geen belasting voor het milieu.

En wist je dat het strooien van lavendel bij je bruiloft in Frankrijk staat voor geluk? Doe er je voordeel mee zou ik zo zeggen! 😉

Nu begrijp ik natuurlijk ook dat niet iedereen zin heeft om kringloopwinkels of rommelmarkten af te lopen (maar kleine tip voor wie dat wél leuk vindt: oude atlassen, en landkaarten zijn ook heel leuk!). Maar dit alles kan natuurlijk ook met ‘gewone’ nieuwe vellen papier, die je los koopt in de hobby-winkel of als pakketje bij bijvoorbeeld Action, Xenos of de Hema. Zolang het maar ongeveer A4 formaat is.

Ik hoop dat jullie dit een leuke DIY vonden! En als je ermee aan de slag gaat: veel plezier!
DIY_Bruiloft_6lavendel_strooien_bruiloft3