Over leuke verrassingen gesproken: nog nét voordat ik ga genieten van een paar dagen vrij komt er een mailtje binnen van ROXandSAN, kunstenaars en fotografen. Of ik eens wil kijken naar hun werk. Natuurlijk wil ik dat, want uit de mail blijkt al dat ze iets heel bijzonders doen. Ze combineren moderne en oude technieken en maken zo schitterende vintage fotobewerkingen, Vintage Portraits. En dan niet met filters en digitale bewerking, maar volgens de eeuwenoude drukkunst lithografie, op Italiaans fine art papier en volledig met de hand. Het resultaat is indrukwekkend en zó mooi!

Naast deze bewerkingen zijn Roxana en Sander ook nog eens ontzettend goede fotografen, met (hoe kan het ook anders) een liefde voor journalistieke en artistieke reportages. Trouwreportages, maar ook love shoots die ze onder andere doen in ‘hun’ stad, het prachtige Valencia. Maar ROXandSAN beperken zich niet alleen tot fotografie, ze maken ook trouwalbums, gastenboeken en prachtige uitnodigingen. Handbeschilderd, met kalligrafische tekst én met wax verzegeld. Móói!

Uit mijn tekst kun je het misschien al wel opmerken: ik ben fan van ROXandSAN. Check hun website, met onder andere foto’s van hun eigen bruiloft vorig jaar, en bekijk ook zeker even onderstaand filmpje. Hiermee krijg je een klein tipje van de sluier hoe het ambachtelijk proces van lithografie verloopt (het volledige proces duurt zo’n 1 a 2 weken!) en hoe ze van een nieuwe foto een vintage kunstwerk maken.