Een enveloppendoos zelf maken: easy!

Ik heb ze natuurlijk al eerder getipt, maar de Hema heeft nu nog veel meer dozen toegevoegd aan hun assortiment. Groot, klein, vierkant, rond, effen en met kleine motiefjes. En het leuke is: door de kleuren en patroontjes passen ze allemaal bij elkaar. In een handomdraai kun je je enveloppendoos zelf maken. Maak je eveloppendoos met 1, 2 of 3 lagen en zo stijlvol of vrolijk als je zelf wilt.

enveloppendoos zelf maken

Snijden, plakken, klaar.

Kies 2 of 3 dozen die mooi bij elkaar passen. Allemaal in hetzelfde patroon of juist anders. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Maak in de deksels van de onderste dozen een gat, maar zorg dat het gat zo’n 2cm kleiner is dan de bodem van de doos die erop komt te staan. Dit gaat het best met een scherp hobbymesje. In het deksel van de bovenste doos maak je een gleuf. Plak nu de dozen op elkaar (voor de stevigheid zou ik een lijmpistool gebruiken, maar gewone hobbylijm werkt ook prima. Goed laten drogen en voilà: een enveloppendoos!

Makkelijk openen… of kies je voor zekerheid?

Je kunt de enveloppen er gemakkelijk uithalen als je de deksels niet vastzet. Maar ga je voor maximale zekerheid (bijvoorbeeld als je receptietafel staat waar hij niet goed in de gaten kan worden gehouden), dan kun je de deksels natuurlijk ook vastlijmen. En natuurlijk kun je de doos nog extra versieren, bijvoorbeeld met een mooi lint erom. Stijlvol!

Dus dus hup naar de Hema, mix & match en voor een tientje heb je jullie enveloppendoos zelf gemaakt.