Stukjes en liedjes…. er zullen vast bruidsparen zijn die het wél leuk vinden, maar voor veel bruidsparen mag dit gênante onderdeel wel helemaal overgeslagen worden. Je kunt het natuurlijk aangeven (stukjes worden niet gewaardeerd/er is geen ruimte voor stukjes/etc), maar er zijn altijd mensen die toch iets willen doen. Het resultaat: uitgedeelde A4tjes, dezelfde deuntjes (Het is een nacht) en een compleet onverstaanbaar geheel.  


Dus wat is wijsheid? Het proberen te verbieden? Of van het onvermijdelijke het beste proberen te maken? En voor dit laatste is er nu een handig boekje verschenen: We moeten nog een lied – zelfhulpgids voor bruiloftsgasten en andere feestgangers. Vol met handige tips wat je wel en vooral ook niet moet doen. Hoe je genante situaties kan voorkomen (vermijd exen en borstverkleiningen), maar ook hoe je er voor kan zorgen dat het wel verstaanbaar en leuk wordt. Het ideale cadeautje dus voor je moeder, zus, zwager, vriendin of lollige oom. If you can’t beat them, join them!
“We moeten nog een lied” van Pauline Slot, Rinke Berkenbosch en Willem Koetsenruijter is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de boekhandel.