Vandaag een gastblog van één van de warmste en meest oprechte personen die ik ken, Marielle Jongmans van de Bijzondere Huwelijkssluiting. Die het niet kon laten mij wat veren in mijn **** te steken. Marielle, een gastblog hoort over JOU te gaan hoor!

Deze zomer vier ik mijn eerste lustrum als zelfstandige trouwambtenaar, tijd om weer eens kritisch te kijken hoe het nog leuker kan!

De bijzondere huwelijkssluitingen zijn steeds persoonlijker geworden en unieker door er nieuwe dingen aan toe te voegen, hier een paar voorbeelden:
  • Kinderen die meetrouwen? Leuk, ik breng een extra ‘kinderakte’ mee.
  • Of ik vraag alle bruidsgasten van te voren naar hun ‘gouden tip’ en verzamel die voor het bruidspaar voor tijdens de ceremonie. Die krijgen ze op een bijzondere manier aangeleverd, in een kistje die niet zomaar open gaat (alleen in geval van nood!)
  • Extra getuigen(meer dan 4) als het bruidspaar niet kan kiezen? Geen probleem, ook voor hen heb ik een (niet echte) akte om te tekenen.
  • Kleine kinderen mee laten doen tijdens de ceremonie? Ik ga ze een bijzonder liefdessprookje/verhaal voorlezen, doen de grote mensen maar iets voor zichzelf!
  • En de ringen, hoe doen we dat? Die moeten natuurlijk op hun mooist uitkomen!
Ik merk dat dat er bij sommige bruidsparen bij inschiet. “We hebben een doosje van de juwelier, kan dat?”
Ja dat kan wel…… maar hoeveel leuker is het om ze tijdens de ceremonie al te laten zien (ook voor de foto’s) op bijvoorbeeld een bijzonder ringenkussentje.
Groot voordeel is ook dat het bruidskindje dit kussentje rustig op z’n kop kan houden, de ringen zitten erop gestrikt.

Mijn eigen ringenkussentje dat ik voor de zekerheid altijd bij me heb is alleen na al die jaren wel aan vervanging toe, en ik bedacht ook dat de standaard waar ik mijn tekst op heb liggen wel een beetje aangekleed mocht worden. 

Wat doe je dan? Dan vraag je Chantal van http://www.ringkussens.com en krijg je meer dan je had durven hopen.
Nou heb ik alleen één probleem…… welk kussentje kies ik voor het volgende huwelijk!

Daarnaast voelt het zo goed om mijn simpele muziekstandaard te voorzien van die persoonlijke touch, de paarse corsages. Als dat niet Hipjehuwelijkin is! 
En als ik in de auto stap dan weet ik het weer, hier doe ik het voor!
1 Comment on Gastblog: De Bijzondere Huwelijkssluiting

Comments are closed.