Marianne + Ronny from Stranders Images on Vimeo.

Een paar dagen geleden kreeg ik een mail van fotograaf Jonathan Stranders: of ik interesse had in een nieuw product, een bruiloftsvideo gefilmd op fotografische wijze. Ik ben meteen gaan kijken en was enorm verrast door de scherpte, het gevoel en de combinatie met de muziek. Dus JA natuurlijk wil ik dat delen met mijn lezers!

Jonathan:
Als fotograaf ben ik altijd op zoek naar ‘the next challenge’. Zo blijf je scherp en vernieuwend in je aanpak. Nu is al enige tijd filmen met een spiegelreflexcamera in superkwaliteit (HDSLR) helemaal hot onder fotografen. Filmen met de geweldige fotografische apparatuur levert namelijk materiaal met een fantastisch ‘bioscoopgevoel’ op: korte scherptedieptes, waanzinnige resoluties, etc etc. Als filmfanaat en fotograaf moest ik hier natuurlijk ook iets mee en ben ik inmiddels alweer de nodige filmprojectjes en -projecten verder.

Ronny, een vriend en collega fotograaf, trouwde in 2010 met zijn Marianne op een prachtig landgoed in de Belgische Ardennen en vroeg me om zijn bruiloft vast te leggen op deze manier. Een geweldige (leuke) uitdaging, niet in de laatste plaats omdat hij zelf ook fotograaf is. Bij het filmen van een wedding hanteer ik dezelfde insteek als bij het fotograferen: vanuit mijn gevoel de sfeer van het verhaal vastleggen met een documentaire insteek, met veel oog voor details, emoties. Film biedt erg veel mogelijkheden om dit ook in de montage terug te laten komen. Superleuk!  Kijk voor meer info op http://weddings.stranders.net