Met verbazing heb ik afgelopen weekend gekeken naar Undercover in Nederland (en niet alleen door het feit dat ik naar SBS6 zat te kijken)! Ene Aranka D. belazerde bruid na bruid met beloftes aan bruidsjurken voor bedragen tussen de 499-600 euro. Voor dat bedrag zou je een kopie krijgen van jouw droomjurk, helemaal op maat gemaakt. In werkelijkheid ontvingen bruiden (die natuurlijk wel hadden aanbetaald) helemaal niets. En van één bruid die wél 1 dag voor de bruiloft een jurk ontving viel deze letterlijk uit elkaar tijdens de bruiloft. Ik kan niet geloven dat iemand de boel zo kan belazeren, maar ook niet dat er zoveel mensen zijn die geloven dat je voor zo’n bedrag een jurk kunt laten maken. De winst voor een detaillist is 40-60% van zijn/haar inkoopsprijs. Dit zou dus betekenen dat materialen, maken en verzending uit China 200-300 euro in totaal zou zijn! Dat kan gewoon niet! Of ja, het kan misschien wel, als je graag een jurk wilt die van synthetische stoffen (denk aan de glimmende stoffen die in de jaren 80 populair waren) is gemaakt door 7-jarige kinderhandjes in een illegaal atelier in China. Gewoon niet doen dus.


Je kunt de aflevering van Undercover Nederland hier terugkijken.
Het is niet mijn stijl op hier haar volledige naam of website te noemen, maar op dit moment opereert deze oplichtster vanuit Soest en biedt zij op haar website jurken aan voor 599 euro, en 699 euro als je hem wilt laten maken naar eigen model. Mocht je haar website willen weten neem dan gerust contact met mij op, dan kan ik je de informatie en het adres sturen per mail.

Is er dan geen andere manier om voor een fractie van de originele prijs een mooie jurk te dragen? Tuurlijk wel, al vergt het wel een lange adem. Denk bijvoorbeeld aan een showroommodel of jurk uit een collectie van vorig jaar (er zijn steeds meer winkels die deze verkopen). Deze zijn echt 1 jaar later nog niet uit de mode! Of koop een mooie tweedehands jurk. Het aanbod op internet is enorm, al zal het wel even duren voordat je iets gevonden hebt dat aan je wensen voldoet. Let er in alle gevallen wel op dat de jurk heel, zonder vlekken en gestoomd is (trek hem aan en bekijk hem goed, bij voorkeur buiten!). En laat hem altijd vermaken door een professional.

3 Comments on Beware of Aranka D.

  1. Heb maar tien minuten van het programma gezien. Kan de nepheid en slechte journalistiek ervan niet uitstaan.

    Deze vrouw is vast niet de enige. Koop niet te veel op basis van vertrouwen. Heb je enige twijfel? Check dan op z’n minst de inschrijving bij de KvK.

    In dit soort gevallen is genezen helaas niet mogelijk, dus doe zelf zoveel mogelijk je best om op te letten en te voorkomen dat je in een dergelijke situatie terechtkomt.

  2. Ik heb mijn jurk gehaald bij Anastaci. Zij kan je droomjurk maken voor 890 euro. zij maakt ze zelf, dus geen verzendingen naar China en met iniedergeval 2 maanden klaar (maar het kan ook met een week)
    Het kan dus ook goed gaan!

  3. Helemaal met Charlotte eens. En zolang er bruiden zijn die een namaak jurk willen kopen zullen er mensen zijn die het zullen verkopen. In principe is het een kwestie de dief die een andere dief wil beroven.

Comments are closed.