Vandaag is een bijzondere dag voor Rouèl en Mathijs, want zij worden vandaag live op de radio in de studio van Qmusic getrouwd. Vandaag is het namelijk precies 10 jaar geleden dat in Nederland het allereerste homohuwelijk werd gesloten. Voor Qmusic reden voor een feestje, en…een huwelijk dus! Ik moet eerlijk zeggen dat mijn eigen gevoelens een beetje dubbel zijn. Natuurlijk is het fantastisch dat 2 mensen elkaar gevonden hebben en hun leven willen delen, maar maak je er zo niet iets heel exceptioneels van? Alsof het een gratie, een gift, een heel uitzonderlijk iets is dat mensen van gelijke sekse met elkaar kunnen trouwen? Zeker hier in Nederland hoort dit toch de normaalste zaak van de wereld te zijn? 
Nou ja, genoeg gewauwel op deze vroege morgen! Hetero, homo, blank, aziatisch, moslim of christen, vandaag trouwen 2 mensen (en waarschijnlijk nog wel meer!) die ontzettend veel van elkaar houden! En omdat Qmusic wel wat kon regelen maar er geen budget was voor een complete bruiloft heeft weddingplanner Inge Bergakker van Seeds of Love zich erop gestort en haar netwerk ingeschakeld. En zo heeft ze alles op haar eigen unieke manier (Inge is uberenthousiast maar soms is het net ALSOF ZE NAAR JE SCHREEUWT in haar email en tweets) geregeld. Feest, fotograaf, kaart, aankleding, vervoer, give-aways, zelfs een flash mob! Uiteraard kwam ze ook bij mij terecht en naast dat ik Inge niets kan weigeren, kan ik een kans om een ringkussen te ontwerpen zonder regels ook niet laten schieten natuurlijk. Maar het is geen kermis geworden hoor, gewoon een heel chique ringkussen geinspireerd op de kaart en met de initialen en namen in hetzelfde lettertype… maar dan natuurlijk wel in hot pink!

Het huwelijk wordt gesloten rond 17.40 uur tijdens de middaguitzending van Jeroen van Inkel en de BABS is 1 van de leukste mensen die ik ken: Marielle Jongmans (die ook nog eens jarig is vandaag!) dus alleen dat is al het luisteren waard!


Rouèl, Mathijs, Inge, Marielle en alle anderen: heel veel plezier en een prachtige dag gewenst!


Meer weten? Op het blog van Seeds of Love vind je het hele verhaal, en op Dutch Weddings zie je wie er allemaal aan deze dag heeft meegewerkt!