Ik had het vorige week al op twitter beloofd: de Do-It-Yourself ideetjes van de workshop zondag verschijnen komende week op het blog! Nu is deze handige troela totaal vergeten foto’s te maken dus voor (o.a.) de supersnelle enveloppendoos moeten jullie nog een dagje wachten. Vandaag alvast een hele praktische (en snelle) DIY-tip:  Een programmakaartje voor jullie bruiloft. 


Dit kaartje heb ik vorig jaar voor de bruiloft van mijn schoonzusje en haar man gemaakt en ‘s morgens uitgedeeld aan de daggasten. 

In Photoshop heb ik aan de hand van de ingescande trouwkaart een ontwerpje gemaakt op fotoformaat. Op de voorkant staat het programma van de dag: Aankomsttijden, wanneer mensen waar verwacht werden, hoe laat de ceremonie begon, etc. Op de achterkant een overzicht voor fotograaf en gasten voor de groepsfoto’s (als je dat wilt natuurlijk),  de adressen van de locatie en natuurlijk het telefoonnummer van de ceremoniemeester. Print het uit op fotopapier voor een mooi glanzend en stevig kaartje. Leuke bijkomstigheid: het is ook nog eens een hele leuke herinnering!

En misschien wel 1 van mijn belangrijkste tips: Ben je niet handig met Photoshop? Vraag het aan een vriend(in) of familielid. Ook zij kijken uit naar jullie bruiloft en willen waarschijnlijk graag helpen!


Ik kwam op het idee voor het programmakaartje door het inspirerende blog Wedspiration. Thanks Jo-Anne! 

1 Comment on Do-It-Yourself: Programmakaartje

  1. Een kaartje waar je zelf in Photoshop aan gewerkt hebt maakt het idd wat persoonlijker.

    Misschien een idee om de template downloadbaar op de website te zetten.

    Zodat bezoekers die minder handig in Photoshop deze kunnen downloaden en alleen maar hun eigen foto en tekst hoeven toe te voegen.

Comments are closed.